Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sonys Triple Layer staplade CMOS bildsensorteknologi kommer till smartphones

Sonys Stacked CMOS Sensor-teknik, som först debuterade i sin high-end-punkt och fotograferade kameror som den populära RX 100 IV, kommer nu till smartphones! Vid International Solid-State Circuits Conference tillkännagav Sony ett nytt trippel lager 1/2,3-tums 21,2 Megapixel Exmor RS-sensor.

Vad är CMOS -sensorn i tre lager med DRAM i smartphones?

I original CMOS-sensorer var fotodiodytan (som samlar ljus) och höghastighetsbearbetningskretsarna i ett lager. Senare flyttade baksidesbelysta (BSI) CMOS -sensorer mest av denna krets på baksidan av fotodiodskiktet och frigör därmed mer yta för att fånga ljus.

Lägg märke till att [1] och [2] har flyttats till separata lager Lägg märke till att [1] och [2] har flyttats till separata lager Men några höghastighetskretsar fanns fortfarande längs kanterna. Data som samlats in flyttades först till kanterna och skickades sedan vidare till processchipet som staplades nedan.

De trippelskiktade staplade sensorerna förflyttar alla höghastighetsbehandlingskretsar bakom de ljusinsamlande pixlarna eller fotodioderna, vilket underlättar snabbare avläsningstid.

För att Bionz -sensorn ska kunna läsa alla ytterligare data effektivt lade Sony också till ett buffertlager med snabb 1G Bit DRAM där pixeldata lagras innan de skickas vidare till Bionz -bildprocessorn.

Sony-tripple-stacked-sensor-new

Den nya trippel lager staplade Sony smartphone kamerasensorn borde kunna ta bilder snabbare och hantera högupplöst fotografering, som 4K-videor och slowmotion-videor med hög FPS, bättre. Det hjälper också till att undvika fokal distorsion. Sony har också en videodemonstration av sina praktiska fördelar.

Så, hur snabbt pratar vi här?

Tja, Sony hävdar 8X hastighetsförbättringar jämfört med nyligen lanserade Sony IMX318 och det säger något. Den nya sensorn kan läsa en stillbild på 19,3 miljoner pixlar på bara 1/120 sekund. Enligt Sony kan den också spela in Full-HD slowmotion-videor med 1000 bps. Men vi vet säkert först när sensorn börjar dyka upp i avancerade smartphones, vilket sannolikt kommer att hända mycket snart.