Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony XB100 – nylansering, den bästa bärbara högtalaren under $100?

Den nya XB100 är den mest bärbara högtalaren i Sonys högtalarsortiment, med en liten storlek på 178 X 50 X 178 mm.

Det kanske bara är en liten högtalare, men den har ett fylligt basljud vilket är ovanligt för högtalare av den här storleken och för det här priset.

Sony XB100

Sonys XB100-högtalare är värd för ett off-center membran designat för att förbättra ljudkvaliteten oavsett volym, och Sony uppger att det finns en “ljuddiffusionsprocessor” som hjälper till att sprida XB100:s ljud utanför dess dimensioner.

Du får upp till 16 timmars kontinuerlig batteritid och du behöver inte oroa dig för mycket om vatten och damm tack vare IP67-klassificeringen. Sony säger att XB100 har en UV-beläggning som skyddar den ytterligare.

Samtidigt påminner designen om sin föregångare XB13, med formen avtagbar tygrem som gör att du kan hänga högtalaren någon för ytterligare mångsidighet. Dessutom gör dess strukturerade finish XB100 lättare att greppa och ger den ett mer premiumutseende jämfört med den tidigare modellen.

Storleken på högtalaren betyder att ljudet inte är stereo. Chris Welch från The Verge noterar att “Sony parar en passiv radiator med en monohögtalare”.

“Till skillnad från företagets mer premium Bluetooth-enheter kan du inte göra någon EQ-anpassning med $60 XB100 från Sony Music-mobilappen”, fortsätter han.

XB100 finns i ett litet urval av färger inklusive blå, orange, grå och svart. Medföljer en USB-C-laddningskabel som The Verge rapporterar är ganska kort medan USB-C-laddningsporten är skyddad med en gummiklaff.

Tillgänglighet

Sony XB100 är tillgänglig för $59,99 från Sonys onlinebutik, Best Buy och Amazon.