Sony WH-1000XM3 Trådlösa hörlurar recension

0 Shares

Sony WH-1000XM3 trådlösa hörlurar är ett fantastiskt par brusreducerande hörlurar. Även om de är några år gamla och de har använts av Sony WH-1000XM4, är de fortfarande värda att köpa.

När vi frågas om de bästa hörlurarna vi kan köpa, vänder konversationen ofta till en fråga om Sony vs Bose. När det gäller de trådlösa Sony WH-1000XM3-hörlurarna finns det ingen konkurrens.

Bose har verkligen gjort ett enormt jobb med att utarbeta sin brusreduceringsalgoritm genom åren, medan Sony har spenderat den tiden på att perfekta ljuduppspelning och samtidigt skapa en anpassningsalgoritm som inte bara skapar en enda steril ljudbarriär utan flera typer som kan anpassas till vilken situation du än befinner dig i.

 • Sony WH-1000XM3 (svart) på Amazon för 214,96 $

Den utmärkta kombinationen sett i Sony XM2s, förenad med subtila tweaks, inklusive en mer bekväm pad längs bron av dessa trådlösa hörlurar, en lättare design och ett jämförbart pris, gjorde att dessa Sony-hörlurar vi granskar här är kungen av brusreducering och de bästa hörlurarna i två år i rad. Det var tills Sony WH-1000XM4 slog in för att ta kronan.

Som sådan är Sony WH-1000XM4s de bästa hörlurarna du kan köpa just nu – och de är en märkbar uppgradering på WH-1000XM3s. De kommer med en rad förbättringar, inklusive multipoint-parning, DSEE Extreme-uppskalning, konversationsmedvetenhet och automatisk uppspelning / paus med en inbyggd sensor.

Det betyder inte att du inte bör överväga Sony WH-1000XM3 – de är fortfarande ett fantastiskt par hörlurar. Dessutom, nu när XM4 är här är de ofta rabatterade, vilket gör dem till ett mer budgetvänligt alternativ för dem som vill ha ett utmärkt par hörlurar men inte har råd med en avancerad prislapp.

Sony WH-1000XM3 pris och släppdatum

 • $ 349 / £ 300 / AU $ 499 vid lansering
 • Rabatter finns ofta
 • Släpptes i augusti 2018

I fotspåren till två tidigare 1000X-modeller var Sony WH-1000XM3 företagets flaggskeppshörlurar innan XM4 kom på scenen. De är funktionsrika, som anges i avsnittet ovan, och kommer att låta som ett förstklassigt par hörlurar borde.

Med det sagt, för att de har så många funktioner kommer de att bli lite dyrare än dina genomsnittliga icke-brusreducerande hörlurar: $ 349 / £ 300 / AU $ 499. Med detta sagt är de ofta rabatterade i dessa dagar, ofta tillgängliga för cirka $ 240 / £ 240 / AU $ 320.

När det gäller släppdatum tillkännagavs Sony WH-1000XM3 på IFA 2018 i försäljning i augusti 2018.

Design

 • Lättare än föregångarna
 • Ny stoppning längs bron
 • USB Type-C-port för laddning
 • Använder splittrande beröringskontroller

Förmodligen finns de största förändringarna i Sony WH-1000XM3 i hörlurarnas design: de är lättare än den tidigare modellen och mer formanpassade också.

Viktmässigt tappar hörlurarna cirka 22 gram av sina föregångares design. Det verkar kanske inte som en stor sak, men med tanke på att du kommer att ha på dig dessa under en längre tid som, säg, en transkontinentalflygning, hjälper varje uns.

Den andra designförändringen är den nya spolpassningen som byter ut den gamla stoppningen på bron för något lite mer dämpande. Detta gör hörlurarna bekvämare men också betydligt mindre dorkiga när de sitter på huvudet. Sony fördjupade också öronkåpan och bytte ut silveraccenten på sidan av hörlurarna för en kopparton istället.

Slutligen, den senaste ändringen som Sony gjorde är att byta ut microUSB-porten på höger öronkåpa mot en USB Type-C som antingen kan minska eller öka mängden kablar du behöver ha med dig beroende på vilka andra prylar du bär med dig i väska.

Utanför de mindre justeringarna är det fortfarande relativt minimalistiska hörlurar – vilket verkligen tilltalar den affärsklass som Sony riktar sig till.

Sony WH-1000XM3 finns i endast två färger – helt svart eller grå-silver – och bortom en graverad Sony-logotyp ovanför varje öronkåpa är helt oskriften. Dessa är utformade för att låta bra och kännas bekväma att bära – de är inte prickiga som Beats-hörlurar.

Runt den vänstra öronkoppen hittar du de enda två knapparna på headsetet. Det finns en för Power / Bluetooth och en annan för att växla brusreduceringen mellan dess tre inställningar: På, Omgivningsläge och Av. Under knapparna hittar du ett extra uttag som speglas på den andra öronkoppen av en USB Type-C-port som används för att ladda hörlurarna. (Du hittar en USB-till-USB Type-C-kabel inuti lådan, tillsammans med en 3,5 mm AUX-kabel, tvåkantig aux-adapter och ett hårt bärväska.)

Vad som saknas här är uppenbarligen uppspelningskontroller. Sony har precis gömt dem på höger öronkåpa i form av en beröringskapacitiv täckning. För att hoppa framåt måste du svepa åt höger på höger öronkåpa eller dra åt vänster för att gå tillbaka. Pausning görs genom att dubbeltrycka och återuppta görs på samma sätt. På samma sätt kräver du att du sänker volymen nedåt på höger öronkåpa och att skruva upp den görs genom att svepa uppåt.

Det är ett system som tar lite tid att vänja sig vid, men när du använder det i en vecka blir det andra natur.

Prestanda

 • Stark brusreducering
 • Snabbt uppmärksamhetsläge
 • stöd för aptX och aptX HD
 • Liten skillnad i ljudprestanda
 • Integration med Google Assistant
 • Bättre samtalskvalitet – men inte bra

Naturligtvis, vad du köper ett par brusreducerande hörlurar för är deras förmåga att effektivt blockera buller. På den arenan fanns det inga bättre än 1000XM3 tills XM4 kom.

Enligt tester gjorda av Sony är 1000XM3 fyra gånger effektivare för att avbryta brus än 1000XM2 – en imponerande bedrift med tanke på hur bra M2 presterade den här gången förra året.

I praktiken stod det påståendet definitivt sant när det konfronteras med båda låga frekvenser, som den typ du hittar när du åker tåg eller flyger i ett plan och i arbetsplatsmiljöer där det finns högre frekvensljud som människor som pratar eller spelar musik. I nästan varje scenario fungerade WH-1000XM3 fantastiskt, vilket ofta minskade bruset från en störande högt brum till ett mer hanterbart surr – och ibland eliminerade yttre buller helt.

Precis som sina föregångare kan 1000XM3 selektivt tillåta några ljud i hörlurarna också. När Ambient Noise-läget är valt kan meddelanden från PA-system för järnvägsstationer höras, medan Quick Attention-läget gör att du snabbt kan pipa in externt ljud utan att ta av hörlurarna genom att minska volymen på musiken och använda mikrofonerna på utsidan av varje öronkupa. Det är en funktion som du inte hittar på ett par Bose-hörlurar och en som skiljer Sony från publiken.

Även om brusreducering har haft några gedigna förbättringar, förblir ljudkvaliteten likadan som vi hörde på 1000XM2 … vilket kanske hade varit en besvikelse om M2 inte var ett så imponerande par hörlurar i sig.

Som vi sa förra året låter dessa hörlurar lite bättre när du använder en Android-enhet som stöder aptX HD-standarden, men även på en iPhone är de förvånansvärt bra. Mids är enkla, toppar kommer genom kristallklart och bas är tung och kan ha en riktig slam till det. De lyser verkligen på en enhet som stöder LDAC-codec – som till exempel en Sony Walkman – men de är inte begränsade till dessa enheter.

Medan deras ljudkvalitet och brusreduceringsförmåga gör Sonys senaste flaggskeppsburkar till de bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden, blir de ännu bättre när de får Google Assistant.

[Editor’s note: This feature wasn’t available for testing when we wrote this review, but you can now summon Google Assistant with just a tap of the noise cancellation button.]

Den sista aspekten av prestanda som är värt att analysera är 1000XM3s samtalskvalitet. I flera telefonsamtal med hörlurarna rapporterade personerna vi pratade med att vi lät tydliga – om det var lite tystare – än om vi hade använt telefonens inbyggda mikrofon. Detta beror troligen på de extra mikrofonerna som Sony har inbäddat i själva hörlurarna.

Med detta sagt, medan dessa hörlurar är bra för enstaka samtal eller två är de förmodligen inte vad du vill använda om du ofta ringer i kontorsmiljö – samtalskvaliteten är inte lika perfekt på 1000XM3 som den är på andra affärsfärdiga headset.

Batteri-liv

 • 30-timmars batteritid
 • Snabbladdningsläge
 • Auto-off-läge via appen

Så hur länge kommer dessa hörlurar att vara laddade? Det finns många faktorer men efter några dagars tester fann vi att ett bra riktmärke var cirka 30 timmar. Under en period av fyra dagar medan hörlurarna testades (fem timmar om dagen x fyra dagar) behövde de inte laddas alls och slutade den sista natten med cirka 30% återstående batterilivslängd.

Som jämförelse är det ungefär 10 timmar mer än Bose QuietComfort 35 när den används trådlöst och 10 timmar mindre än Bose om den används i trådbundet läge. Hur du än skär det, det är fortfarande mer än tillräckligt med juice för att ta dig över Atlanten och tillbaka om du kommer från USA: s västkust.

Om du befinner dig på väg att ta slut, behöver du inte oroa dig – 1000XM3 har en “Quick Charge” -funktion som gör att du kan spela upp cirka 5 timmar efter bara 10 minuters laddning. Genom att testa detta krav gick vi från cirka 30% batteritid till 50% efter exakt 10 minuter anslutna till väggen. Påståendet har verifierats.

Om du vill att dina hörlurar ska hålla lite längre kan du använda appen Sony Headphones Connect för att förkorta den tid det tar för hörlurarna att somna. Standardvärdet är 15 minuter, men du kan minska antalet till fem minuter om du verkligen vill vrida varje sekund av livet ur dem.

Slutlig dom

XM3 är ännu ett imponerande par brusreducerande hörlurar från Sony. Sony WH-1000XM3 är precis de hörlurar som vi har förväntat oss av den nya ledaren inom brusreducerande hörlurar.

Även om de är lite för nära XM2-enheterna för komfort, är de fortfarande bland de bästa hörlurarna du kan köpa nästan tre år efter att de släpptes, bara pippas av Sony WH-1000XM4.

Om du vill ha de snyggaste och mest bekväma hörlurarna och du handlar om ljudkvalitet är det här de bästa hörlurarna du kan köpa just nu.

Med detta sagt kan du spara lite pengar genom att plocka upp Sony WH-1000XM2 – de är nästan lika bra och nu ännu mindre än de var tidigare tack vare ett prisfall nyligen.

Priser – Sony WH-1000XM3: ▼

0 Shares