Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony stänger Sony Mobile … för att slå samman det med andra divisioner

Sony kommer att slå samman mobil, TV, ljud och fotografering

Sony Mobile fusion

Nyheten i fråga är att varumärket har meddelat att det kommer att göra ett viktigt steg i sina divisioner för att skapa en ny som samlar flera grenar. Kommer att kallas Elektronikprodukter och lösningar, och kommer att samla TV-, ljud- och fotografiprodukter, förutom den instabila mobila filialen, som drabbats av de senaste åren när det gäller ekonomiska resultat.

Enligt Sony kommer denna nya grupp att tjäna till skapa nya synergier bland dem, något som är ganska demonstrerat i den senaste Xperia som presenterades vid senaste MWC, där Sony inkluderar i sin nya Xperia 1-teknik som Eye AF (ursprungligen på Sony-kameror), Image Processor X1, egen Bravia-skärm eller tekniken bakom CineAlta. Nu, med teamets samarbete, kan produkterna dra nytta av den utveckling och forskning som var och en utför, varvid telefonigruppen är den som kan gynnas mest i detta avseende.

Sony WH-1000mx3 hörlurar

Kommer Sony-mobiler att försvinna?

För att ge dig en uppfattning om hur Sonys mobilverksamhet fungerar måste du bara titta på de senaste ekonomiska resultaten för att se några förluster av inget mindre än 940 miljoner dollar det senaste året. Enligt vissa analytiker skulle återförening av mobiltelefoner med resten av företagets filialer hjälpa kamoufleringsresultat, eftersom de nu skulle visas som en grupp (om inte Sony gav uppdelade resultat). På det här sättet skulle de lyckas inte skrämma investerare för mycket, även om de vid denna tidpunkt borde vara mer än tuggade om vi tar hänsyn till att förlusten i den mobila divisionen har överstigit vinsterna från divisionen PlayStation, varumärkets mest framgångsrika familj.

Sony Mobile

Men nej, för tillfället kommer varumärket att fortsätta med det som planerades och kommer att behålla sina mobiler som det gjorde fram till nu, bara med skillnaden att vara en del av en gruppdelning tillsammans med TV-, ljud- och fotogruppen. Det återstår att se om denna omstrukturering tjänar till att erbjuda den boost som varumärkets telefoner saknar, även om vi fruktar att det krävs mycket mer än det för att sticka ut på en marknad med en situation som domineras av de största.

Till det måste läggas kostnaden för att köra våg av 5G-teknik. Att vara en del av modet för närvarande kräver en ganska viktig FoU-investering, något som, med tanke på Sonys försäljning, inte skulle vara det mest tillrådliga att göra. Varumärkets CFO, Hiroki Totoki, försäkrade dock för ett år sedan att det arbete som krävs för att utveckla 5G-teknologin är nödvändigt för att varumärket ska ligga i framkant.