Sony SRS XP500 Review: En Kickass Party -högtalare

0 Shares

Sammanfattning av Sony SRS XP500:

Redaktörens betyg: 3,75/5


Nyligen utökade Sony sitt utbud av högtalare i X-serien i Indien med lanseringen av SRS-XP700, SRS-XP500 och SRS-XG500-som alla kan användas både inomhus och utomhus. Av dessa tre lånade Sony ut mig SRS-XP500 för granskning. Priset på Sony SRS-XP500 i Indien är 26 990 £ vilket kan se lite brant ut vid första anblicken. När du jämför det med JBL PartyBox 100 eller JBL Boombox 2 hittar du dock att Sony SRS XP500 erbjuder ett bättre värde. Låt oss diskutera vår erfarenhet med festhögtalaren och mer i den här Sony SRS-XP500-recensionen.

Sony SRS XP500 recension – Design och byggkvalitet

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Sony har följt en minimalistisk design med SRS-XP500. Detta är en hög Bluetooth -högtalare med fast fot. Bygget är främst polykarbonat och det finns stötfångare i botten och på sidan som gör det möjligt för användare att stötta det antingen vertikalt eller horisontellt.

Tittar du på det från framsidan kommer du att märka ett stort metallgaller som är flankerat av smidiga handtag med LED -glödlampor. Dessa handtag blinkar mjukt och får de flesta inställningarna att se ut som tilltalande. Om du undrar om du ställer in dessa lampor enligt dina egna preferenser? Svaret är ja’. Allt du behöver göra är att ladda ner Music Center -appen eller Fiestable -appen.

Ovanpå har den vanliga uppsättningen tangenter inklusive en strömknapp, Bluetooth -parningsknapp, uppspelning/pausknapp och volym upp/ned -knappar. Det finns också en basförstärkningsknapp för att stöta upp basen. Den övre panelen har också ett spår som kan vara praktiskt för att hålla en ansluten telefon eller surfplatta.

Vänd på den så ser du en flik som döljer alla portar inklusive ett eluttag. Strax ovanför den dolda sektionen finns det ytterligare tre knappar. En av dem är märkt som party connect som låter dig koppla ihop flera Sony -högtalare. Den andra knappen är en växel för batterivård. Den tredje knappen låter dig slå på eller av LED -belysningen.

När det gäller att bygga kvalitet är Sony SRS XP500 skrymmande och solid. Den levereras med IP66-certifiering för damm och vattenresistens. Sammantaget designar och bygger Sony SRS-XG500 premium och utseende.

Sony SRS XP500 recension: Anslutningar

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

Vi kopplade ihop Sony SRS XP500 med både Android- och iOS -telefoner och mötte inga anslutningsproblem. Vi försökte spela upp ljud med olika codecs och upplevelsen var felfri.

Inuti den dolda luckan har den två USB-A-portar för plug and play/laddning av mobila enheter, två 1/4-tums mikrofoningångar med dedikerade volymknappar, ett 3,5 mm ljuduttag för alla som vill förlita sig på den goda gamla trådbundna anslutning för uppspelning. Tack vare Sony Party Connect -funktionen kan du koppla ihop SRS XP500 med upp till 100 kompatibla högtalare för att ytterligare öka ljudet.

Sony SRS XP500 recension: ljudprestanda

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

Det japanska konglomeratet är känt för sin konstruktion. Det är återigen fallet med Sony SRS XP500 där konstruktion går före specifikationer. För ordens skull, Bluetooth-partyhögtalaren har två-fjorton centimeter bashögtalare och två-fem centimeter diskanthögtalare, alla framåt.

En av de saker du kommer att märka med SRS XP500 är att det inte är någon pushover. Festhögtalaren kan bli ganska högljudd och kan höja ditt hjärtslag med full volym. Sonys ingenjörer har ställt in det till förmån för lägre frekvenser med tanke på festfantaster, och det lyckas leverera djup, kraftfull bas. Mids och highs har dock inte ignorerats. Du kan spela vilken musikgenre som helst och du kommer att bli nöjd med resultatet. Sammantaget fann jag att detta är en av de få partihögtalarna som lyckas leverera balanserad produktion utan att visa någon partiskhet mot en viss genre.

Sony SRS XP500 recension: Batteri

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

Batteritiden är ett segment där SRS XP500 överlämnar konkurrenterna helt. Sony hävdar upp till 25 timmars batteritid. Jag lyckas få cirka 11-12 timmars uppspelning på en enda laddning med LED-lampor tända. Det laddas också snabbare med den egna kabeln som kommer i lådan. Enligt Sony kan det ge dig tre timmars användning på en 10-minuters laddning. Imponerande faktiskt.

Granska dom: Ska du köpa Sony SRS XP500?

Expertbetyg: 3,75/5

SRS-XP500 är en robust byggd partyhögtalare som tål utomhusbruk. Om du är ett festdjur kommer du att tycka att XP500 är helt underbar, tack vare sitt skarpa och balanserade ljud. Ett bredare ljudscen hade dock varit idealiskt. Ändå är det en fantastisk festhögtalare för under 30 000 Rs. Utmärkt batteritid och IPX66 -klassificering ger det ytterligare en fördel jämfört med JBL Boombox 2 och JBL Party 100 Bluetooth partyhögtalare.

Anledningen till att köpa:

  • IP66 vatten- och dammbeständighet
  • Högt och balanserat ljud
  • Glödande LED -belysning
  • Utmärkt batteritid

Anledning att inte köpa:

0 Shares