Sony sålde 4,5 miljoner PlayStation 5-enheter, 1 miljon smartphones under Q3 FY 2020

0 Shares

Sony Corporation har redovisat ett rörelseresultat på 359,2 miljarder yen, en ökning med 20% jämfört med 2 696,5 miljarder yen, en ökning med 9% jämfört med tredje kvartalet under budgetåret 2020 som slutade 31 december 2020. Det rapporterades att försäljningen av PlayStation 5 nådde 4,5 miljoner kumulativa enheter i slutet av december sedan det började säljas i november. Detta trots en enorm efterfrågan på konsolen eftersom den var slut i lager sedan lanseringen.

Sony sa att det för närvarande är på väg att nå försäljningsmålet för räkenskapsåret på mer än 7,6 miljoner enheter, men har inte lyckats möta den höga efterfrågan från kunderna helt. Företaget tillade att det fortsätter att göra allt för att leverera så många enheter som möjligt till
kunder som väntar på en PS5. Företagets första partititel Marvel’s Spider-Man: Miles Morales spelade in en försäljning på 4,1 miljoner enheter i slutet av december.

Försäljningen inom segmentet Game & Network Services FY20 Q3 ökade med 40% jämfört med föregående år till 883,2 miljarder yen under vilken det började sälja PlayStation 5. Rörelseresultatet ökade med 26,7 miljarder yen jämfört med föregående år till 80,2 miljarder yen, en ökning med 50% jämfört med samma period året innan på grund av en ökad försäljning från spelprogramvara och nätverkstjänster, delvis motverkat av ökade kostnader förknippade med lanseringen av PS5 och förluster som registrerats på PS5-hårdvara till följd av strategiska prispunkter.

Inom segmentet Electronics Products & Solutions, som inkluderar smartphones, var försäljningen av FY20 Q3 i stort sett oförändrad jämfört med föregående år på 649,0 miljarder yen och rörelseresultatet ökade med 25,4 miljarder yen jämfört med föregående år till 105,8 miljarder yen. Företaget sålde endast 1 miljon smartphones under kvartalet jämfört med 1,3 miljoner för ett år sedan.

0 Shares