Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony PlayStation Portal fjärrspelare tillkännages

Sony har meddelat detaljer om den kommande PlayStation Portal, en fjärrspelsenhet som förväntas lanseras senare i år. Företaget har också avslöjat fler insikter i sitt produktsortiment.

Bland dessa introduktioner finns Pulse Elite, ett trådlöst över-örat-headset som innehåller den innovativa trådlösa PlayStation Link-tekniken.

PlayStation Portal fjärrspelare

Sony har introducerat PlayStation Portal, en fjärrspelenhet som erbjuder en sömlös PS5-upplevelse. Den här gadgeten innehåller funktioner för DualSense trådlösa kontroller som adaptiva triggers och haptisk feedback.

Med en 8-tums LCD-skärm med 1080p-upplösning vid 60 fps, ansluter PlayStation Portal till din PS5 via Wi-Fi, vilket gör att du snabbt kan växla mellan din PS5 och portalen.

Portalen stöder spel installerade på din PS5 och använder DualSense-kontrollern, samtidigt som den utesluter PS VR2-spel och molnströmmade spel från PlayStation Plus Premium.

Pulse Elite trådlöst headset och Pulse Explore-hörlurar

Sonys trådlösa Pulse Elite-headset levererar förlustfritt ljud, med en infällbar boommikrofon och AI-driven brusreducering för att minimera bakgrundsljud. Den levereras med en laddningshängare för extra bekvämlighet.

Pulse Explore trådlösa hörsnäckor ger bärbart ljud av högsta klass med dubbla mikrofoner och AI-driven brusreduktion. Förlustfritt ljud är också en del av paketet, tillsammans med ett laddningsfodral.

Både Pulse Elite och Pulse Explore använder anpassade plana magnetiska drivrutiner för exceptionell ljudkvalitet, en funktion som vanligtvis finns i premiumhörlurar.

PlayStation Link

Sonys nya trådlösa ljudteknik, PlayStation Link, kopplar Pulse Elite och Pulse Explore direkt till PlayStation Portal. Denna teknik säkerställer låg latens, förlustfritt ljud och sömlös växling mellan flera enheter som stöder PlayStation Link.

När du ansluter Pulse Elite och Pulse Explore till PS5 är USB-adaptern avgörande för att kunna använda PlayStation Link. Denna USB-adapter finns också tillgänglig separat, vilket möjliggör användning på PC- och Mac-system för konsekvent förlustfritt ljud med låg latens.

Pulse Elite och Pulse Explore kan länka till en PlayStation Link-enhet och en Bluetooth-aktiverad enhet samtidigt. Till exempel, medan du spelar på PS5 med Pulse Explore ansluten via PlayStation Link, kan användare också ta emot samtal från sina anslutna mobiltelefoner med samma hörsnäckor.

Prissättning och tillgänglighet
  • Sonys kommande PlayStation Portal-fjärrspelare kommer att släppas senare i år till ett pris av USD 199,99 (EUROS 219,99 / Rs. 16 494 cirka).
  • Pulse Elite trådlösa headset kommer att kosta 149,99 USD (EURO 149,99 / Rs. 12 370 ungefär).
  • För de trådlösa hörsnäckorna från Pulse Explore kommer priset att vara 199,99 USD (219,99 EUR / cirka 16 494 Rs.).

Dessutom har Sony nämns att ytterligare information om tillgänglighet för förbeställningar och specifika lanseringsdatum kommer att avslöjas snart.

Uppdatering: Sony har bekräftat att PlayStation Portal fjärrspelare kommer att lanseras på utvalda marknader den 15 november 2023 och är nu tillgänglig för förbeställning på direct.playstation.com i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Belgien, Luxemburg, Nederländerna, Italien, Spanien och Portugal.