Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony PlayStation 5 försäljning överstiger 40 miljoner globalt

Sony Corporation har meddelat att de har sålt 40 miljoner PlayStation 5-konsoler globalt sedan lanseringen. Företaget rapporterade 10 miljoner försäljningsmärke i juli 2021, under 8 månader efter lansering, vilket gör den till den snabbast sålda PlayStation-konsolen någonsin, och nådde 30 miljoner i december 2022.

I början av 2022 hade företaget skickat över 117 miljoner PS4-enheter och cirka 157 miljoner PS2 från och med 2013. Det tog 6 år för PS4 att nå 100 miljoner. Eftersom PS5 har nått nästan hälften av denna bedrift på mindre än 3 år borde det ta kortare tid att nå denna milstolpe.

Efter ett leveransproblem under en lång tid har Sony bekräftat att utbudet av PS5 är välfyllt och att efterfrågan äntligen tillgodoses. Det körs också flera erbjudanden för att öka försäljningen. Den kommer också med exklusiva erbjudanden som Spider-Man 2.

Angående det nya milstolpeJim Ryan, VD och koncernchef, Sony Interactive Entertainment, sa:

Vi lanserade PlayStation 5 i november 2020 och världen var på en konstig och annorlunda plats än när vi tillkännagav konsolen 2019. Trots de oöverträffade utmaningarna med COVID, arbetade våra team och våra partners flitigt för att leverera PS5 i tid.

Vi fortsatte att möta motvind med pandemin, och det tog månader för leveranskedjor att normaliseras så att vi kunde ha lager för att hålla jämna steg med efterfrågan.

I fler månader än jag bryr mig om att minnas, fortsatte vi att tacka vårt samhälle för deras tålamod medan de arbetade igenom dessa problem. Men nu är utbudet av PS5 välfyllt och vi ser att den uppdämda efterfrågan äntligen tillgodoses.