Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony NSZ-GT1 Blu-Ray-spelare med Google TV-recension

Google TV (GTV)-plattformen erbjuder oöverträffad innehållsaggregation via en konsumentorienterad federerad sökupplevelse, och är en fascinerande produkt med otroligt lovande. Efter lanseringen, med höga förväntningar, har användarna sakta kommit överens med mjukvarans möjligheter såväl som den underliggande hårdvaruplattformen.

Utan tvekan var Logitech Revue flaggskeppsprodukten för Google TV vid lanseringen. Men många av dess användare har svårt att motivera en dedikerad enhet för bara den funktionalitet som tillhandahålls av Google TV. En detaljerad genomgång av Revyn kommer att följa under de kommande veckorna. Emellertid är den enhälliga åsikten bland redaktörerna på AnandTech att Google TV endast kan motiveras som ett paketerat värdetillägg för redan befintliga CE-enheter i en HT-uppställning. Konsumenter skulle förmodligen vara villiga att betala för Google TV på enheter som TV-apparater, Blu-Ray-spelare, mediastreamers, STB:er eller till och med AV-mottagare.

Sony var ett av de första företagen som hoppade in på Google TV-tåget, och de lanserade några TV-apparater och till och med en Blu-Ray-spelare med Google TV inbyggd ungefär samtidigt som lanseringen av Logitech Revue. Idag utvärderar vi Sony NSZ-GT1 Blu-ray-spelare som en hemelektronikenhet (CE) och som ett exempel på GTV-plattformen.

Specifikationer för Sony NSZ-GT1 Blu-Ray-spelare

Mått

13″ (B) x 2,3″ (H) x 9,8″ (D)

Processor

Intel CE4100

Nätverk

Ethernet (10/100/1000) och 802.11.a/b/g/n (2,4 GHz / 5 GHz)

Intern lagring

8 GB (3,76 GB tillgängligt)

Media Player fotoformat

GIF, JPEG, PNG

Media Player videoformat

MKV/MP4 (AVC)

Media Player ljudformat

MP3, M4A (AAC)

Optiska format

Blu-ray (Profil 2.0), DVD, CD

Ingångar

4 USB (1 x fram, 3 x bak), HDMI (accepterar endast stereo PCM-ljud)

Utgångar

HDMI, S/PDIF (TOSLINK), IR

Vår testmiljö bestod av följande komponenter.

Sony NSZ-GT1 Blu-Ray Player Testbäddsinstallation

Visa

Panasonic TC-P58VT25

Audio-Video Receiver (AVR)

Denon AVR-1909

Kabelbox (STB)

Pace RNG110