Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony DSC-S70 digitalkamera

DSC-S70 tillhandahålls av TC-datorer. Klick här att få din nu.


Sony var en av de första stora tillverkarna som tog sig in på marknaden för digitalkameror. Lanseringen av den första kameran i Mavica-serien i juli 1998, snubblade Sony in på en marknad som bara ett fåtal andra företag vågade ge sig in på. Lanseringen av Mavica-kamerorna visade sig vara mycket efterlängtad, och Sony lovade att äntligen leverera en digitalkamera för massorna. Med många konkurrerande kameror med pixelantal på mer än 1 miljon, gick Sony in på marknaden med en kamera som kostade mindre men som också presterade sämre, och bara fångade i 640×480 med ett antal 0,3 miljoner pixlar. Vad Sony tappade i bildkvalitet lovade de att ta igen med lagringsteknik. Sony avvek från det kompakta flashmediet som många av dess konkurrenter använde och valde att använda en standarddiskett på 1,44 MB. Genom att locka köpare med hög detaljhandelstillgänglighet samt obegränsade lagringsmöjligheter via de billiga disketterna, fick Mavica-serien en bra start.

Det dröjde inte länge efter att Mavica släpptes blev kamerans lågupplösning och diskettlagringsmetoder mer besvärliga än användbara. Digitalkameraupplösningarna nådde snabbt de punkter där de är nu, vilket lämnar den långsamt uppdaterande Mavica-linjen kvar. Dessutom blev diskettlagringsmetoden på 1,44 MB som hade lockat så många tidigare snabbt en börda. Inte bara var åtkomsttiden på disketten extremt långsam, vilket gjorde det smärtsamt att ens titta på bilderna man just tog, storleken på disketten blev snabbt ett designfel. Med konsumenter som ville ha mindre kameror var många företag snabba med att svara, eftersom utrymmeskraven för att inkludera en kortplats för kompakt blixt var det minsta av tillverkningsproblemen. Sony, å andra sidan, tvingades göra en kamera minst lika stor som en 1,44 MB diskett, vilket begränsar storleken till ett minimum av 3,5 tum. Dessutom förhindrade det begränsade lagringsutrymmet på disketter att mer än en stor komprimerad bild kunde fångas på en enda disk.

Även om CCD-fångstförmågan hos kamerorna i Mavica-serien ökade, kvarstod diskettlagringsmetoden för det mesta, med endast en nuvarande Mavica som valde 3-tums CD-R-skivor istället. Det var ingen tvekan om att Mavica-linjen hade nått sitt slut nyligen när den sakta började försvinna från butikshyllorna. Med fler och fler alternativ som blev tillgängliga, behövde Sony en förnyelse av sin produktlinje för att göra Sonys kameror återigen till den digitala konsumentkameran att välja på.

Gå in i Cybershot-seriens kameror. En ersättning för den åldrande Mavica-serien, Cybershots erbjuder förbättrad lagring, bildkvalitet och storlek. Den övre änden DSC-S70 riktar sig till den populära Nikon Coolpix 990, bland annat i prisklassen $700-900. Kan Sony återta marken som den förlorade i den alltför långa Mavica-linjen? Låt oss ta reda på.

Mycket av terminologin såväl som testmetodologin i denna recension har diskuterats och förklarats i vår guide med titeln: The Digital Future – En guide till digitalkameragranskning. Se till att läsa den innan du fortsätter med denna recension.