Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sony DRU-810A: Nytt chipset, ny prestanda

Introduktion

Sony har en meritlista för att byta chipset när de går från modell till modell. DRU-540A använde samma Sanyo-chipset som används i PX-712A. När Sony gick in i 16x-spelet bytte Sony till MediaTek som leverantör för servokontrollern och analog signalprocessor för DRU-710A/720A-enheterna. Nu har Sony ändrat sin styrkrets till den som används i BenQs DW1640 samt Plextors PX-740A.

Detta kan visa sig vara en bra sak, eftersom DW1640- och PX-740A-enheterna presterade mycket bra på alla områden. Men vi vet alla att en enhets prestanda beror inte bara på dess hårdvara, utan också på dess firmware. DRU-810A kommer med 1.0a firmware, som också är den senaste och den som vi använde i våra tester.


Klicka för att förstora.

Tidigare Sony-enheter har inte klarat sig så bra med vår serie av testmedia. DRU-710A hade bränt DVD+R-underlägg med dubbla lager under vår 16x DVD-sammanfattning hösten 2004, och i vår 16x DVD-sammanfattning sommaren presterade DRU-720A bättre än DRU-710A, men inte tillräckligt bra för att få den en topp 3 plats på vår lista.

Med denna nya styrkrets ser vi bra saker för DRU-810A. Nog med det här jabben – vidare till riktmärkena…

Speciellt tack till Marken Communications för att du försett oss med Verbatims varumärkestestmedia.
Speciellt tack till Antarra Communications för att du har försett oss med Ridatas varumärkestestmedia.