Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Soltek KT600-R: Snabb och lovande

Soltek NV400-L64, byggd på Single-Channel nForce2 400, var ett enkelt kort med mycket imponerande prestanda. Med det i åtanke motstod vi frestelsen att skicka vidare en recension av KT600 från Soltek. Efter många recensioner av KT600 såg vi ett mönster utvecklas med brädorna. Alla presterade under nivåerna för nForce2 Ultra400/nForce2 400-korten, och våra KT600-recensioner höll på att bli en utvärdering av moderkortsfunktioner. Så, skulle detta Soltek bli bättre?

Som nästan alla andra KT600-brädor som vi har utvärderat, säljer Soltek till ett rimligt pris, men med en mycket bättre funktionsuppsättning, särskilt med tanke på försäljningspriset. Denna VIA-kretsuppsättning är imponerande i stabiliteten den visar med varje KT600-kort vi utvärderar. Det är förmodligen den bästa VIA-kretsuppsättningen hittills och har en mycket uppdaterad funktionsuppsättning inklusive SATA RAID, utmärkta ljudalternativ och upp till 8 USB 2.0-portar. Det enda område där KT600 har misslyckats med att imponera fullt ut på oss är prestanda – ett område som är ett primärt bekymmer för många köpare.

Det är bra att vi inte skickade vidare Soltek, eftersom det innehöll några överraskningar i våra tester. Soltek har den typen av löfte som får oss att tro att kanske, med tid och lite mer mognad, KT600-kretsuppsättningen kanske kan konkurrera effektivt på prestandaarenan med nForce2.