Solo-apputvecklare: En detaljerad guide

Solo-apputvecklare: En detaljerad guide

I dagens värld arbetar många egenföretagare eller frilansande utvecklare. Om du arbetar ensam och är huvudpersonen som arbetar från början till slut och utför majoriteten av dina uppgifter, finns det många saker du bör vara medveten om. Eftersom det är scenariot vill vi ge tips för att öka din produktivitet som solo app-utvecklare.

Den här artikeln är den ultimata guiden för alla solo-utvecklare som arbetar med att skapa och utveckla appar. Låt oss lära oss alla möjliga fakta, fördelar och steg för att förbättra din karriär som ensamutvecklare.

Fördelar med att vara en ensam applikationsutvecklare

Som du kan se, består antagandet att det är viktigt att ha flera medutvecklare för en app framgång ofta inte. Att utveckla och underhålla en unik app ger dessutom tydliga fördelar, inklusive följande.

  • Erbjuder yttersta oberoende

Oberoende och förmågan att göra val solo är några av de vanligaste fördelarna med att vara en solo-utvecklare. Du kan njuta av självständigheten i att arbeta helt självständigt. Du kan sätta upp dina egna mål och att det inte finns någon belastning eller press för att slutföra något du inte vill göra.

De solo app-utvecklare är också de enda beslutsfattarna. Du får den fullständiga auktoriteten att fatta alla beslut om appskapande och utveckling. Du är ansvarig för allt, från att skapa en app till att släppa den på marknaden och bestämma allt som har med den att göra.

Beslutstagare

Varje utvecklare vill behålla hela sin vinst. Det är en förmån som många soloutvecklare har. Om du är en av dessa utvecklare får du behålla alla intäkter och ha fullständig kontroll över dina beslut, samt fullständigt ansvar för dina aktiviteter.

Några viktiga tips för att bli en effektiv soloutvecklare

De programmerare som vill starta sin soloapplikationsutvecklare behöver veta några viktiga fakta. Vi har listat några nyttiga tips för att hjälpa dig att växa lika effektiv solo app-utvecklare. Så, utan att slösa tid, låt oss börja diskutera de viktiga tipsen och riktlinjerna:

1. Använd källkodskontroll

Många enstaka programmerare har skrapat med sin version av “copy-pasting” källkontroll. När något utförs manuellt finns det många fel, särskilt när det gäller att hantera versioner av grupper av filer.

Källkontrollsystem ger grundläggande övervakning av dokument och projektresurser märkta med ett versionsnummer och de flesta gränssnitt med välkända verktyg. SCC-tekniken gör det också möjligt för dig att helt undersöka koden du vill skapa utan att kognitivt registrera framstegen samtidigt som du ändrar kodningen. Du kan arbeta med flera filer samtidigt och skala tillbaka en eller flera till deras tidigare tillstånd utan att behöva oroa dig.

2. Minska tiden och förbättra produktiviteten

Koncentrera dig på att utveckla grundläggande appar som kan släppas inom några veckor. Det innebär att testa olika koncept och bygga en portfölj av appar, vilket ökar dina chanser att lyckas. Minska din tid på att skapa appen och fokusera på att öka produktiviteten.

3. Skapa något som du är entusiastisk över

Skapa en app med konceptet som du brinner så mycket för. Energin du häller i appen kommer att visa igenom och tända den initiala tillväxten och fantastiska recensioner. Det är viktigt att betrakta dig själv som appens största betydande kund. Denna inre motivator bör uppmana dig att producera något spektakulärt.

4. Bygga ett CV och en portfölj

Att börja professionellt som solo app-utvecklare, måste du ha certifieringarna för att bevisa. Inkludera dessa meriter i ditt CV, såväl som all relevant yrkeserfarenhet. Få det att verka elegant och rent eftersom marknadsförare sällan tittar på CV:n under några sekunder eller längre. Ju mer strukturerad den är, desto mer sannolikt kommer de att acceptera den.

Återuppta byggandet

Ett CV är dock otillräckligt i en kreativ bransch som apputveckling. Du måste ha en portfölj med dina bästa prestationer. Skriv för tidskrifter och inkludera länkar till dessa artiklar på din webbplats. Inkludera grafik, originalkonstverk och eventuella exempelverk du har tillgängliga.

5. Glöm inte marknadsföring

Alla appar har betydande distributionsutmaningar. Du kanske skapar en fantastisk produkt men ändå kämpar för att få den inför folk. Bestäm dina användares vistelseort och marknadsför ditt arbete inför dem för att få bättre resultat med feedback.

Marknadsföring

6. Ha tro på ditt koncept

Det finns inte mycket skillnad mellan ett bra koncept och ett hemskt. Folk kanske tycker att det är konstigt i början om det är ett fantastiskt koncept som ingen har tänkt på. Gör din forskning om ämnet, titta noga och fundera över hur mycket du är ivrig att engagera dig i det. Vänta sedan med alla dina ansträngningar och förvänta dig framgång.

Steg-för-steg utvecklingsplan för en enda utvecklare Skapa en ny app

En ensamutvecklare som producerar en helt systematisk kommersiell applikation har många hinder som start-ups och utvecklingsteam inte möter. Som ett resultat är det att föredra att börja smått och koncentrera sig på ditt område. Här är några av de processer du tar som solo app-utvecklare för att skapa en ny app:

1. Beslut

Innan du skapar koder, wireframes eller skisser måste du bestämma vilken mjukvaruplattform som används för ditt nya projekt. Tänk på två faktorer: appens behov och din kompetensnivå. När du har bestämt vilka användbara applikationer din app kommer att vara kan du välja vilken typ av teknik du ska undersöka. Bestäm gränssnittet och användargränssnittet för din app, dess layout, ikoner, funktioner och varje enskild sak som en app behöver för att skapa den.

Beslut

2. Lokal värd

Samla de olika aspekterna av din app och se till att alla aspekter fungerar och strömmar i rytm, att alla passar bra. Ditt UI-ramverk och din kod håller på att byggas, och det är lämpligt att prata med din backend, det vill säga komma åt och uppdatera dina databaser. Få den att fungera lokalt först och börja sedan använda appen så mycket som möjligt.

3. Visa Hacker News

Det är dags att presentera Hacker News. Din första betaversion bör ge de grundläggande funktionerna som gör det möjligt för användare att utföra något som är viktigt för dem. Det är en MVP med stort fokus på genomförbarhet.

När du ursprungligen fick konceptet för din app hade du en utgångspunkt, en grundläggande uppsättning funktioner som skulle vara i centrum för din produkt. Den förmågan måste vara tillgänglig omedelbart, och den måste fungera bra och framstå som snygg och professionell. Starta betaversionen av din app och låt dina användare veta om det.

Nu är det dags att informera människorna om din nischkonsuments bostad. Den innehåller en robust samling funktioner och passar de flesta kraven från den nischgrupp du har bestämt dig för att rikta in dig på.

4. Integration och expansioner

Överväg att ansluta till andra applikationer och tjänster. Utöka din användarbas och medvetenhet med tillägg och tillägg, och håll det så smidigt som möjligt för en nybörjare att integrera din programvara i sina befintliga affärsprocesser. Du har nu sofistikerad, professionell programvara som tillgodoser kraven från både stora och mindre användare i din målgrupp.

Slutsats

Vi har täckt alla aspekter som stödjer solo app-utvecklare att upprätthålla och expandera i denna tekniska värld. Se till att du följer alla tips vi nämner för att börja din karriär som soloutvecklare. Gör dessutom din app mer informativ och dela din app med publiken, gör den större och erövra världen.

Relaterade Artiklar

Back to top button