Sök- och visningsannonsering: Vilket är bättre?

Sök- och visningsannonsering

Inbound kan vara kungen av marknadsföringsvärlden, men det betyder inte att utgående marknadsföringsmetoder inte kan passa in sömlöst i din marknadsföringsstrategi. Faktum är att båda tillvägagångssätten i sig inte kommer att minska det. När den digitala världen utvecklas och blir mer trångt, blir det allt svårare för alla företag att sticka ut. Lyckligtvis är utgående metoder som sök- och visningsannonsering bra för att bygga upp varumärkesmedvetenhet och skapa efterfrågan.

Speciellt för nyare B2B-företag som växer upp och inte har massor av innehåll i början, kan sök- och visningsannonser förstärka ditt inkommande innehåll, hjälpa dig att få dragkraft och bygga domänauktoritet.

Vad är sök- och visningsannonsering?

Sök- och visningsannonsering är båda metoderna för betald annonsering via Googles söknätverk. Sökmotorannonsering tillåter företag att lägga bud på annonsplacering för vissa sökord i Googles sponsrade länkar. När du söker efter ett specifikt sökord eller en specifik fras på Google – låt oss säga “marknadsföring av ny ras” – är de första två eller tre resultaten vanligtvis betalda sökannonser. Genom en kombination av både din budgivningsstrategi och kvalitetsresultat kan du säkerställa att din sida visas först i resultatlistan.

Displayannonsering, å andra sidan, låter dig skapa målgrupper inom Google Ads och visa bannerannonser till dem via Googles displaynätverk. Den här funktionen spårar användarnas beteende och hjälper till att se till att rätt annonser visas för rätt personer, var de än befinner sig på internet.

Vilket är bättre?

Du kanske undrar: vilket är bättre för mitt företag? Svaret på det är, ja, det beror på.

Varje metod har sina egna för- och nackdelar. Sökannonsering är särskilt effektiv för att konkurrera med andra varumärken. Om du till exempel googlar på “inbound marketing” dyker HubSpot upp som det bästa resultatet organiskt, men Pardot har lagt bud på detta sökord, vilket gör att de kan dyka upp ovanför HubSpot i en sökannons.

Sökmotorannonser är också bra för att rikta in sig på kvalificerade potentiella kunder eftersom du måste ta hänsyn till sökavsikten när du lägger bud på ett sökord. Tänk på din köparpersonlighet och de relevanta sökord som de sannolikt kommer att söka efter. Bara för att “hur man gör slime” var en av de bästa Google-sökningarna under 2017 betyder det inte att du ska bjuda på det (såvida inte ditt företag erbjuder, kanske, en slime-making service).

Men till skillnad från sökannonser är visningsannonser bra för att få folk att vidta åtgärder. Därmed inte sagt att sökannonser inte kan leda till konverteringar, men att ha en bildbanner har unika fördelar. Du kan använda den för att förmedla övertygande budskap och attraktiva CTA-knappar, och den här typen av märkesbilder kan öka klickfrekvensen. Det finns också mer flexibilitet med visningsannonser eftersom det inte finns några teckenbegränsningar – men var försiktig eftersom Google kommer att flagga annonser för vissa meddelanden om de bedöms som tvångsmässiga eller olämpliga.

Dessutom är visningsannonser effektiva verktyg för remarketing. När någon besöker din webbplats kan visningsannonsen följa dem på internet och på ett subtilt sätt påminna dem om ditt varumärke tills de är redo att engagera sig på nytt.

I slutändan beror metoden du väljer på ditt företag. Tänk på målen för din marknadsföringskampanj och arbeta baklänges därifrån. Vill du hålla ditt varumärke i fokus och uppmuntra någon att vidta åtgärder? Displayannonser är bra för det. Vill du behålla din position som en tankeledare i branschen? Sökannonser är förmodligen rätt väg att gå. Du kanske till och med hittar den bästa vägen för att nå dina mål är att använda varje metod tillsammans med varandra.

Vad du än väljer, kom ihåg att dessa utgående marknadsföringsinsatser bör komplettera din inkommande marknadsföringsstrategi, inte tvärtom. När du utformar och implementerar sök- och displaykampanjer, håll kunden i åtanke genom hela processen för att upprätthålla inkommande bästa praxis.

Testa, testa, testa

När du har fattat ditt beslut, se till att du samlar in data om hur dina annonser presterar. A/B-testa olika annonser för att se vad din publik engagerar sig i och använd den informationen för att optimera ditt tillvägagångssätt. Kolla in dina annonser med jämna mellanrum för att se till att Google fortfarande visar dem och se om du över- eller underutgifter för vissa sökord.

Utan dessa insikter kommer du inte att förstå hur effektiva – eller ineffektiva – dina annonser är, och du kommer inte att kunna justera dem ordentligt för att förbättra deras resultat.

Takeaway

Sök- och visningsannonser är utmärkta sätt att öka varumärkesmedvetenheten och skapa efterfrågan. Dessa metoder kan användas tillsammans eller separat hjälpa dig att nå dina marknadsföringsmål – oavsett om du vill skaffa nya kunder eller marknadsföra en ny produkt. Hur du använder dem är upp till dig.

Sök- och visningsannonsering bör dock inte vara huvudpelaren i din marknadsföringsstrategi. Använd dem med inkommande bästa praxis i åtanke för att maximera deras värde. Och som alltid, glöm inte att mäta dina resultat och optimera därefter.

Relaterade Artiklar

Back to top button