Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sök musik efter text i Deezer

Har någon gång fastnat en låt i huvudet men du kan inte tänka vad det var? Deezers helt nya funktion hjälper dig att hitta dessa låtar så att du aldrig blir aningslös.

Vi har alla varit där. Du har en krok som snurrar runt och runt i huvudet men gud vet vad låten du tänker på heter eller vem den är av. Tack och lov har Deezer också varit där och så de har släppt en lösning.

Deras nya “sök efter text”-funktion låter dig göra just det. Skriv bara in orden som du känner till från låten så kommer Deezer att få fram resultat som matchar det du tänker på.

Deezers produkt- och teknikchef Matthieu Gorvan säger: ”
Musikfans har miljontals låtar till hands. Att återkalla några av texterna är ofta lättare än att komma ihåg det faktiska namnet på ett spår. Vårt jobb är att se till att lyssnare snabbt och enkelt kommer till de låtar de vill ha och vår nya avancerade “sök efter text”-funktion håller det löftet.”

Naturligtvis har Google alltid funnits där för att hjälpa oss när vi har fastnat i den här positionen att fundera över den första raden i en vers eller en catchy refräng. Det som är bra med Deezers nya funktion är att du kan lyssna på den direkt och spara den i ditt musikbibliotek då och där.

Deezers sök efter textfunktion är tillgänglig för alla låtar som inkluderar sing-along-texter i deras bibliotek. Den är för närvarande tillgänglig för lyssnare på webben och kommer även att dyka upp i skrivbordsappen under de närmaste veckorna.