Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Socket-AM2 och Core Duo

Socket-AM2-stycket som Wes satte upp idag var vad jag hoppades skulle gå live för ett par veckor sedan, men prestandaproblem gjorde det omöjligt. Så det vi har kvar är en snabb titt på den nya sockeln och några av de mekaniska förändringarna som du kommer att se med Socket-AM2-kort, men inget om prestanda ännu.

Varför finns det inga prestationssiffror i den recensionen? Tyvärr verkar det som att processorn är ganska tidig och moderkorten inte är redo för bästa sändning än, så prestandan för AM2 är betydligt lägre än Socket-939 idag. Jag förväntar mig att det kommer att ändras, förhoppningsvis i slutet av denna månad, men det är därför du inte kommer att kunna se några realistiska förhandstittar av AM2-prestanda så tidigt. Det är lite nedslående, eftersom jag förväntade mig att flytten skulle vara ganska sömlös och jag hoppades ärligt talat på prestanda på produktionsnivå vid det här laget.

Jag har längtat efter att få tag på Conroe också men jag har inte haft någon tur än. Jag vet att åtminstone Merom har svävat runt där ute men jag har ännu inte hört talas om någon (som åtminstone är villig att berätta för mig) att de har haft lite händer i tid med Conroe utanför Intel. Jag hoppas att det kommer att förändras inom en månad till.

iMac Core Duo-upplevelsen var intressant och något antiklimaktisk. Å ena sidan förstår jag att Apple kommer med de första Intel-baserade Mac-datorerna lite tidigare än förväntat, men å andra sidan hoppades jag på något lite mer uttalat. Som jag anspelade på i artikeln, förväntar jag mig de verkligt förnyade plattformarna senare i år eftersom du inte bara sänker strömmen med 1/3 och inte försöker flytta till ett mindre chassi. MacBook Pro är frestande, men Merom är inte så långt borta nu 🙂

Jag har aktivt arbetat med detta USB 2.0-strömuttagsproblem med bärbara datorer ett tag nu, det är inte så rent som det har presenterats hittills och jag försöker samla in data för att visa hela historien nu. Problemet med att testa batteritiden på bärbara datorer är att det tar cirka 3 – 5 timmar att ladda ur en helt och sedan ytterligare 2,5 timmar att få tillbaka den till 100 % innan jag kan köra ett nytt test. Det är mycket svårare att testa teorier när du måste vänta 7 timmar innan du kan köra jämförelsedata för att bevisa/motbevisa din poäng. Jag antar att det här är den enda situationen där jag verkligen kan klaga på att batteritiden för bärbara datorer blir för lång 🙂