Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Social audio-appen Stationhead samlar in 12 miljoner dollar i finansiering

Radio 2.0 startup Stationhead har samlat in en finansieringsrunda på 12 miljoner dollar, vilket ger företaget möjlighet att konkurrera med Spotifys musikaliska podcastformat och Amazons Amp.

Leds av VD och medgrundare Ryan Star, är Stationhead en social musikplattform för artister och fans runt om i världen att ansluta, lyssna och streama tillsammans.

Eftersom Stationhead är en av de tidiga pionjärerna inom “användargenererade radiostationer”, låter Stationheads app vem som helst sända sin egen station globalt. Värdar kan både streama musik och prata live. Med företagets egna ord, “Stationheads patenterade teknologi gör det möjligt för fans och artister att skapa oförglömliga digitala musikupplevelser, allt samtidigt som låtarna driver upp på listorna”.

Med företagets patenterade teknologi kan användare utnyttja Spotify och Apple Music för musik. Det som är fantastiskt för artister är att när en värd spelar en låt i sin show driver den en Apple Music- eller Spotify-stream för varje lyssnare! För att illustrera, att spela en låt för en publik på 50 000 personer ger artisten 50 000 streams på den låten!

Artister som har lanserat sina egna stationer på Stationhead inkluderar BTS, Imagine Dragons, Cardi B och andra.

Stationhead samlar in 12 miljoner dollar i finansiering

Stationhead uppger att de planerar att använda sina nyfunna medel för att öka skalan på sin globala plattform samtidigt som de investerar i teknik och användarupplevelse.

Investerare i Sationhead inkluderar Diplo, Red Light Management där Diplo är kund, TMWRK, Round Hill Publishing, Avex Entertainment, Craig Kallmanand och Julie Greenwald från Atlantic Records, Kevin Liles från 300 Entertainment och Jason Flom från Lava Records.

Tillgänglighet

Stationhead uppger att den har mer än fem miljoner användare med i genomsnitt två timmars daglig lyssning vardera och 30 000 stationer.

Stationhead är tillgängligt i appbutikerna för iOS och Google Play samt på webben.