Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Snart kommer du att kunna ringa vilken telefon som helst med din smarta Google-högtalare

Googles smarta högtalare gör att du kan ringa samtal

Intresset för och till och med användningen av smarta högtalare har avtagit. Problem relaterade till integritet och avlyssning, bristande nytta eller fördelar dagligen för många användare som bara använde dem för att tända och släcka lampor etc. kan vara en av anledningarna. Google arbetar fortfarande med dem.

Företaget, som Apple eller Amazon, fortsätter att tro att röst som gränssnitt kommer att vara av stor betydelse i framtiden. Det enda är att du behöver träna det bättre, lösa några aktuella problem och att förfrågningarna behandlas ännu snabbare. Allt i syfte att uppnå den naturligheten i interaktionen.

Google vill fortfarande att du ska kunna fortsätta att utnyttja det idag. Dess nya funktionalitet, som redan kan åtnjutas av användare i Australien som har kontrakterat en internettjänst med Telstra, är den av ringa via högtalaren utan att ha eller inte ha din telefon.

Hur det fungerar är väldigt enkelt. Om du är en Telstra-användare, eller om din nuvarande operatör erbjuder denna tjänst i framtiden, behöver du bara registrera din telefon och associera den till din Google Home-enhet. När du är klar och med möjlighet att registrera upp till sex olika nummer per högtalare, säg bara “Hej Google, ring …”. Tack vare synkroniseringen av agendan vet talaren vem du vill ringa.

Så att röra inte skapas med de olika användarnas dagordningar är det viktigt att aktivera alternativet Voice Match, på detta sätt identifierar högtalaren användaren och ringer rätt person från rätt nummer.

Den här tjänsten, som vi sa tidigare, är tillgänglig för närvarande endast för användare i Australien med Telstra. Det finns ingen ytterligare information om när det kommer att träffa andra regioner och transportörer, men det borde inte ta lång tid. När allt kommer omkring är det ett mervärde som både operatörer och Google skulle vara intresserade av att erbjuda med sina produkter och tjänster.

Jag satsar på Googles högtalare?

Googles hem

Efter att ha lärt dig om den här nya funktionen kanske du har undrat vilken högtalare du ska köpa om du inte redan har gjort det. Det är en komplex fråga och beror på flera faktorer.

Det är sant att Google Assistant visade sig vara den mest effektiva assistenten och med en högre träfffrekvens i svaren. Ändå måste du ta hänsyn till vad ditt ekosystem är. Om du använder Apples produkter och tjänster, HomePod och Siri. Om du litar på Googles tjänster och du har Android, Google Speakers. Och om du tvärtom vill ha det mest neutrala alternativet och “kompatibelt” med båda plattformarna, är Alexa ditt alternativ.

Men vem som helst kan ge många alternativ till din dagliga dag. Det enda du måste vara tydlig med är att du måste vara tålamod, undersöka och leta efter användningar, idéer och hur andra användare utnyttjar dem. Så du kan pressa dem.