Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SnapStream’s Beyond TV 3 – Mjukvaran för hemmultimedia du måste ha

Det var ett tag sedan vi kom tillbaka på rätt spår till multimediagrejen. På hårdvarusidan har ATI varit upptagen med att pumpa ut nya produkter som All-in-Wonder 9200, 9600, 9600 XT och TV Wonder USB 2.0. Naturligtvis är HDTV Wonder förmodligen det mest efterlängtade som kommer från ATIs multimediateam under det senaste året och kanske till och med 5 år. Men det är en annan historia för en annan gång (som vi förstås kommer till).

Nu för NVIDIA finns det inte mycket som vi kan diskutera, åtminstone för tillfället. Deras flaggskeppslinje för multimedia, Personal Cinema FX-kort, säljs fortfarande inte i samma volymer som de från ATI, och det ser för närvarande ut som att de har en lång väg kvar att gå innan de gör några stora framsteg. Naturligtvis det faktum att ATI gjorde crossover till äkta blå mainstreammarknaden med deras All-in-Wonder 9200 som dyker upp i en Wal-Mart har verkligen hjälpt deras situation.

På mjukvarusidan finns det inte mycket att diskutera, minus Forceware Multimedia, vilket vi väntar fortfarande för. (Ja, det har varit en lång väntan.) Vi fick höra långt tillbaka på Comdex och under vår Personal Cinema-recension att den för närvarande håller på att gås igenom Q&A hos deras multimediaprojektpartners, men den har fortfarande inte släppts på marknaden ännu . Av en slump meddelade NVIDIA för ett tag sedan att den skulle vara tillgänglig för nedladdning redan i oktober ’03. När vi reflekterar tillbaka, ligger de definitivt efter schemat.

Under tiden finns det ett stort företag, SnapStream, som verkar skapa ett bra namn i sin multimediaprogramvarubutik, och NVIDIAs frånvaro ger verkligen tilltro till behovet av bra mjukvara. Windows XP Media Center Edition 2004 är fortfarande bara tillgängligt med ett förbyggt system från Microsoft-certifierade partners, vilket fortfarande är synd, eftersom Microsoft fortfarande har det bästa GUI och övergripande design när det kommer till multimediaprogramvara. Tills Microsoft tar steget att sälja Windows XP MCE 2004 via CD:n, måste du välja mellan att använda programvaran från ATI, NVIDIA, etc., eller vem som än tillverkar din TV-tuner.

Även om ATI fortfarande leder multimediaområdet inom mjukvara och hårdvara för gör-det-själv, har detta inte hindrat andra företag från att försöka tillhandahålla bättre mjukvarulösningar för de som är villiga att lägga ut lite mer. Trots allt kan även ATI bara gå så långt med sitt husmärke (Multimedia Center) innan de måste höja priserna på sina multimediapaket.

SnapStreams senaste mjukvaruiteration kallades Personal Video Station, och mottogs ganska väl, till och med fånga upp ögonen och beröm av Microsoft. Deras senaste lösning som heter Beyond TV 3 är en övergripande över PVS, vilket innebär att det finns mycket att prata om.