Snapdragon 888:s efterträdare ska ha Leica-teknik

0 Shares


Qualcomm Snapdragon 888 är företagets nuvarande flaggskeppschipset, och nu jobbar man på en förenklad version av den, utan 5G, och även efterföljaren som kommer att få ett lyft i kamerakapacitet.

Företaget släppte nyligen Snapdragon 870, och det återstår att se hur detta enklare chipset kommer att vara annorlunda. Dock kommer styrkretsen troligen att baseras på 5nm-processen och riktas till marknader där 5G ännu inte är tillgängligt, som Brasilien.

Dessutom har Qualcomm också påbörjat arbetet med efterföljaren till Snapdragon 888, som internt är känd som “Waipio” och har modellnummer SM8450. Den förväntas släppas i slutet av detta år.

Roland Quandt säger att företaget testar prover som är kompatibla med 12 GB LPDDR5 RAM och 256 GB lagringsutrymme. Det som är intressant är chipsets kamerafunktioner, som borde få ett rejält uppsving.

Det rapporteras att Qualcomms nästa flaggskeppschipset kommer med Leica-teknik, och för det ändamålet har företaget ingått ett partnerskap. De testar för närvarande på en modul som heter “Leica1”.

För de omedvetna är Leica ett tyskt företag som tillverkar kameror, linser, kikare, gevärssikten, mikroskop och oftalmiska linser. Huawei har använt Leica-objektiv i sina huvudenheter under de senaste åren och har uppskattats för deras kameraprestanda under åren.

Den nuvarande generationens flaggskepp – Qualcomm Snapdragon 888 är tillverkad av Samsung med hjälp av 5nm-processen. Det återstår att se om företaget väljer en 4nm-nod för produktionen av sin efterträdare.

0 Shares