Smartwatch Market hoppar 20% mitt i pandemin

0 Shares

Smartwatch-konkurrenterna

Även om det kan komma som en överraskning att smartwatch-marknaden till stor del har påverkats av pandemin (hittills), är listan över toppkonkurrenter långt ifrån en chock.

Äpple dominerar fortfarande smartwatch-marknaden med den otroligt populära Apple Watch, med skrytande 7,6 miljoner levererade enheter, vilket representerar 55% av marknadsandelen. Samsung kommer på andra plats med 1,9 miljoner levererade enheter, vilket endast representerar 14% av marknadsandelen.

En överraskning i dessa siffror är det tredje företaget, vilket på något sätt är Garmin. GPS-säljaren vände smartwatch-dynamo har skickat 1,1 miljoner enheter under första kvartalet 2020, till stor del tack vare det ökande utbudet av tillgängliga enheter och det förvånansvärt omfattande Garmin Watch OS.

Företag som Fitbit, Xiaomi och Huawei har kämpat för att få en solid fot, särskilt inför pandemin. Det verkar dock som om marknaden är mogen för att plocka från Android-sidan av saker, så det är någons spel under andra halvan av 2020.

0 Shares