Smartphone & amp; Telekomindustrin stöder Indiens kamp mot koronaviruspandemi

Bildkredit: Himanshu Bhatt / NurPhoto via Getty Images

Coronavirus-pandemin aka CONVID-19 har tvingat alla att hålla sig låsta inne i sina hem. Företag har också drabbats hårt eftersom deras intäkter har torkat över natten. Smartphone- och telekomindustrin står också inför tyngd av att stängas av. som ett plötsligt stopp i tillverknings- och monteringslinjer har tvingat varumärken att skjuta upp lanseringar.

Under dessa testtider har smartphone-industrin registrerat en nedgång på 38 procent i försäljningen globalt (enligt Strategy Analytics). I Indien har e-handelsjättar – Amazon, Flipkart och andra tillfälligt slutat ta order.

Alla större smarttelefontillverkare, inklusive Xiaomi, Vivo, Samsung, OPPO, Lenovo och Realme, har redan dragit ned fönsterluckor på deras Indien-anläggningar och spelar sin roll i kampen mot pandemin.

Den goda nyheten är att många smarttelefon- och telekomjättar har ökat sitt företags sociala ansvar och går en extra mil för att hjälpa regeringen att bekämpa Coronavirusepidemin.

COVID19: Initiativ tagna av Telecom och Smartphone-märken i Indien

Som oss

ASUS har meddelat en förlängning av garantisupport för alla smartphones, bärbara datorer, stationära datorer, allt i ett och surfplattor vars garanti har upphört att gälla under avstängningsperioden mellan 25 mars 2020 och 14 april 2020 under en period av 30 dagar.

Tillit Jio

Under sitt #CoronaHaaregaIndiaJeetega-initiativ erbjuder Jio grundläggande JioFiber-bredbandsanslutning utan att ta betalt för sina tjänster. Dessa tjänster beror på geografisk genomförbarhet.

LÄS OCH: Appar för leverans av livsmedelsbutiker i tunnelbanestäder under låsning av koronavirus

Jio erbjuder också dubbla data om tilläggskuponger och påfyllningar. Företaget har lovat att hålla sin mobilitet och fibertjänster igång hela tiden.

Reliance har också meddelat ett bidrag på Rs. 5 crorer till Maharashtra Chief Minister’s Relief Fund. Reliance Industries samarbetade med Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) för att starta Indiens första dedikerade sjukhus COVID-19 i Mumbai.

I ett officiellt uttalande uppgav företaget också att det kommer att betala två gånger till anställda som tjänar under 30 000 £ under denna tuffa fas.

Förutom Jio har telefontillverkarna Xiaomi och Vivo också lovat att erbjuda viktiga masker och redskap för hälsoarbetarna.

Xiaomi

Xiaomi, som för närvarande är nummer ett telefonmärke enligt IDC 2019-rapporten, har kommit fram för att stödja läkare, sjukvårdspersonal och sjukhuspersonal med masker och farliga kostymer.

Xiaomi donerar lakhs av N95-masker till regeringen. & sjukhus.

Xiaomi har också skjutit upp lanseringen av sin Mi 10-smartphone som var planerad till 31 mars.

Vivo

Vivo India har också intensifierat sina ansträngningar för att hjälpa samhället att bekämpa COVID19. Vivo India tweetade bilder på twitter som markerar distribution av över en lakh-masker till vårdpersonal i Maharashtra, som är den mest drabbade staten i Indien hittills.

Precis som Xiaomi har Vivo också avbrutit alla nya produktlanseringar, inklusive Vivo V19.

Huami Amazfit

Huami delar väsentligheter med byråer.

Huami – bärbart varumärke som lanserar Amazfit-smartklockor, som också slår in med sin maskdonationsenhet via WhatsApp. Människor kan bidra med högkvalitativa N95-masker och skyddsdräkter till AIIMS New Delhi & Manipal Hospital genom att kontakta + 91-85954 38550 på Whatsapp.

I en tid då myndigheter och varumärken har intensifierat sina ansträngningar i denna kamp mot COVID19, är det också varje medborgares ansvar att vidta försiktighetsåtgärder och följa myndigheternas riktlinjer. Smartprix uppmanar alla att stanna hemma och följa social distansering.

Relaterade Artiklar

Back to top button