Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Släpptid för iOS 9: 7 saker att förvänta sig

Idag bekräftade Apple iOS 9-utgivningsdatumet, men det kunde inte bekräfta en specifik iOS 9-release-tid. Med ett iOS 9-släppdatum i horisonten vill vi ta en titt på några saker du kan förvänta dig av Apples nästa stora iOS-utgåva.

IOS 9-uppdateringen har varit officiell sedan juni. På WWDC 2015 bekräftade Apple iOS 9-uppdateringen, en iOS 9-beta och iOS 9-utgivningsfönstret för hösten. Detta är precis vad Apple gjorde vid WWDC 2014 och mest förväntade sig att iOS 9 släppdatum skulle följa i iOS 8 släppdatumets steg och anlända i september.

iOS-9-5

Idag bekräftade Apple äntligen de viktigaste detaljerna för iOS 9. Uppdateringen kommer den 16 september, en onsdag. Uppdateringen landar för alla iOS 8-drivna enheter och den kommer fram några dagar innan iPhone 6s släppdatum. Släppdatum för iPhone 6s är inställt på 25 september.

Apple bekräftade iOS 9-släppdatum för iPhone, iPad och iPod touch men det gick inte att bekräfta en specifik iOS 9-släpptid. Lyckligtvis har vi en ganska bra idé om när vi kan förvänta oss iOS 9-uppdateringen i USA och runt om i världen.

Idag vill vi ta en bred titt på några saker du kan förvänta dig av Apple och dess iOS 9 släpptid. Dessa hjälper dig att förbereda ditt schema och din enhet för Apples kommande släppdatum för iOS 9.

Inget officiellt meddelande

Förvänta dig inte att Apple gör ett stort tillkännagivande om iOS 9 innan iOS 9 släpps den 16 september.

iOS-9-Beta-8

Detta hände före iOS 8.4-utgåvan och Apple Music men det var en anomali. Apple avstår vanligtvis från att begå en offentlig och specifik iOS-release-tid. Vi skulle bli förvånade om det meddelade något konkret mellan nu och iOS 9-utgåvan.

iOS 9 släpptid USA

Om du har gått igenom en iOS-release tidigare har du förmodligen en aning om vad du kan förvänta dig av iOS 9-release-tiden. Om så är fallet kommer detta att fungera som en påminnelse. Om du inte har det här är vad du kan förvänta dig av Apple.

Om du bor i USA kan du förvänta dig att iOS 9-versionen kommer på morgonen eller tidigt på eftermiddagen beroende på din plats.

Apples iOS-utgåvor kommer vanligtvis mellan 09:00 och 10:00 PDT, ger eller tar några minuter. Vi förväntar oss detta från iOS 9 släpptid. Om du är för lat för att konvertera PDT till din tidszon, så här ser det ut:

 • Östra – 12-1 PM
 • Central – 12-1 PM
 • Berg – 11.00-12.00

Global iOS 9 släpptid

Om du inte bor i USA kommer du förmodligen att titta på en mycket annan iOS 9-release-tid. Apple kommer att rulla ut iOS 9 till alla på en gång men det kan vara mycket senare eller tidigare, där du är.

iOS-9-9 1.57.38 PM

Här är vad vi förväntar oss av några större städer runt om i världen. Återigen, ge eller ta några minuter. Det kan komma tidigare än 09:00 PDT eller lite senare än 10:00 PDT.

 • London – 17-18
 • Moskva – 20–21
 • Nya Dehli – 21:30 – 22:30
 • Shanghai – 12.00–1.00
 • Tokyo – 1-2
 • Melbourne – 2-3
 • Auckland – 4-5

Återigen, förvänta dig inte att Apple bekräftar din exakta tid före släppdatumet. Du måste antagligen kontrollera din telefon, surfplatta eller webben för släpp.

WatchOS 2 uppdatering release tid

IOS 9-uppdateringen och WatchOS 2-uppdateringen för Apple Watch är länkade och vi förväntar oss att Apple lanserar den nya Apple Watch-uppdateringen i och ungefär samma tid som den släpper iOS 9-uppdateringen.

iOS 9 Jailbreak-detaljer

Ett iOS 8.4.1-jailbreak är möjligt men osannolikt före iOS 9-släppdatumet.

Vi vet att utvecklare arbetar med en iOS 9-jailbreak men det är fortfarande inte klart om det kommer att vara klart för onsdagens släpp. Jailbreak-utvecklare kommer antagligen inte heller att tippa sin hand i förväg.

ios-8.4-jailbreak

Även om utvecklare misslyckas med att släppa ett iOS 9-jailbreak på iOS 9-släppdatumet kommer vi att se några detaljer framträda. Det kan bara vara utvecklare som säger till jailbreakers att hoppa över iOS 9-utgåvan. Det kan vara något mer betydelsefullt.

iOS 9-jailbreak eller inte, du kan förvänta dig att lite information dyker upp omedelbart efter att iOS 9-uppdateringen släpptes.

iOS 9 till iOS 8.4.1 Nedgradera till Open Up

Apple tillkännagav inte detta på scenen och det kommer inte att meddela detta inför iOS 9-släppdatum men du kan förvänta dig att företaget fortsätter att logga ut på iOS 8.4.1-uppdateringen en kort stund efter iOS 9 Utgivningsdatum.

Vad det betyder är att du ska kunna omedelbart nedgradera till iOS 8.4.1 om iOS 9 inte är lämplig på din enhet. Vi rekommenderar att du bekantar dig med nedgraderingsprocessen just nu eftersom alternativet endast är tillgängligt under en begränsad tid.

iOS 9-problem

Vi förväntar oss att iOS 9-problem dyker upp strax efter iOS 9-släpptiden den 16 september.

De första problemen kommer sannolikt att vara relaterade till iOS 9-nedladdningar och installationer, men vi förväntar oss att de också kommer att innehålla problem med batteriladdning, anslutningsproblem, problem med appar och mer. Dessa är de vanligaste iOS-problemen och de uppstår efter varje uppdatering.

Om du är trött, kanske du vill undvika nedladdning under rusningstid precis vid iOS 9 släpptid. Du vill också ta en titt på vår lista över korrigeringar för vanliga iOS-problem.

Släppdatum för iOS 9: 7 Viktiga detaljer

iOS 9-version: Enheter Få iOS 9

iOS 9-version: Enheter Få iOS 9

På WWDC bekräftade Apple en iOS 9-version för flera enheter inklusive iPad 2, iPhone 4s och original iPad mini. IOS 9 beta var full av upp-och nedgångar men företagets planer har inte förändrats. IOS 9-uppdateringen kommer till alla iPhones, iPads och iPod touch som kan köra iOS 8.

 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 5s
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 4s
 • iPad Air 2
 • Ipad Air
 • iPad 4
 • iPad 3
 • iPad 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2
 • iPad Mini
 • iPod touch femte generationen

Inga överraskningar här. IPhone 4 kommer inte att bli iOS 9 och iPod touch-modeller som är äldre än femte generationens variant kommer att finnas kvar på iOS 7 och senare. IOS 9-uppdateringen är den femte stora uppdateringen för iPad 2 och den fjärde stora iOS-uppdateringen för iPhone 4s.

Det är också värt att notera att iPhone 6s och iPhone 6s Plus kommer att använda iOS 9-uppdateringen eftersom båda kommer att köra programvaran direkt ur lådan.