Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Slap av Mr. Bill: ett enkelt verktyg för avancerad trumbearbetning

Plugin-utvecklaren Yum Audio och Glitch Hop-legenden Mr Bill har slagit sig samman för att skapa en kraftfull trumbearbetningsplugin, som heter Slap.

Slap är ett nytt allt-i-ett-plugin för trumbearbetning som återskapar Mr. Bills långrandiga trumbearbetningstekniker i en enkel plugin.

Jag är ett stort fan av producenten bakom tekniken, men jag är inte partisk här. Slap verkar faktiskt möta behoven hos producenter av elektronisk musik idag.

Smäll av Mr Bill & Yum Audio

Efter arbetar till utmattningsäger Mr Bill att Slap efterliknar hans signaturprocess för att skapa kraftfulla trumljud.

Mr Bill har varit med i spelet länge. Han har förfinat sin teknik genom åren, och det innebär att syntetiserade FM-ljud och samplingar kombineras. Sedan kör han dem genom anpassade effektställ för att ge dem den signaturpop, crunch och smäll som han är känd för.

Nu ger trumbearbetningspluginen Slap dig allt detta i ett snyggt, snyggt plugin.

Transient ersättningsverktyg

Sanningen är att detta plugin erbjuder dig en hel del funktionalitet. Men jag tror att kännetecknet för Slap måste vara dess övergående ersättningsverktyg.

Det tillfälliga ersättningsverktyget gör att du helt enkelt kan byta ut attackfasen för en trumma mot en alternativ attackform.

Mer specifikt kan du välja från ett inkluderat transientbibliotek eller importera ditt eget! En enkel men något kirurgisk kurvformsgraf låter dig specificera den del av transienten du också vill ersätta.

Dessutom gör justerbara tonhöjds-, klang- och förstärkningskontroller dig att blanda ihop vart och ett av dessa element till en mjuk musikalisk ton.

Sex effektprocessorer

När du är nöjd med dina trummors attack och övergående karaktär kan du gå vidare till de sex trumeffektprocessorerna!

Först kommer dynamisk formning med Form och Fett som hjälper dig att spänna och feta ljudet på din trumma med ett par parameterändringar.

För det andra, Klappa lägger till syntetiserat brus för extra textur och definition, något som kommer långt med snare- och klappljud.

Sub är en sub-basgenerator för att lägga till låga frekvenser till dina kickar.

Fjärde kommer Spray som lägger till reverb och sustain för lite djup och atmosfär på dina slagverksljud.

Till sist, Klämma – en klippmodul – ökar ljudstyrkan utan att svälja överdrivet utrymme!

Och du kan enkelt redigera ordningen för bearbetningskedjan genom att dra och släppa moduler också!

Mästareffekter

Ytterligare mastereffekter inkluderar Squash, Low Cut, Tame, en FX Amount (Wet/Dry)-kontroll och en global tune-kontroll.

Istället för att bara stämma själva trumman, tillämpar den globala tune-kontrollen faktiskt frekvensskiftning på alla processer som sker inuti plugin-programmet. Därför håller den ditt ljud helt!

Trumbearbetning tar mycket tid. Men det som tar längre tid är att lära sig de intrikata detaljerna om hur FX-kedjor fungerar. Nu tar Slap bort det extremt tråkiga arbetet med dynamisk bearbetning och så mycket mer.

Pris och kompatibilitet

Du kan få Slap av Yum Audio och Mr. Bill nu för ett introduktionspris på $89/£72. Efter att den här introduktionsfasen är över kommer priset att vara $129/£105.

SLAP är kompatibel med macOS 10.11+ med M1-stöd och Windows 10+ i VST3-, AU- och AAX-pluginformat.

Är dina trummor redo eller en uppgradering?