Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Slacks vd säger att företag måste tänka om på kontorsdagen

Med färre av oss på kontoret än någonsin borde arbetarna få ut det mesta av begränsad tid ansikte mot ansikte, enligt Slacks vd Stewart Butterfield.

Det råder ingen tvekan om att plattformar gillar Zoom och Microsoft Teams har gynnats enormt av pandemins störande effekt. Anställda har varit tvungna att ompröva hur de integrerar videosamtal i sin arbetsdag, men använder de tiden bäst när de är på kontoret?

Eftersom regelboken om kontorskultur har rivits upp de senaste åren, försöker många fortfarande upptäcka det bästa tillvägagångssättet. Kan det vara lösningen att avskaffa videosamtal och slö arbetskultur på kontoret?

Maximera tid på kontoret

Många av oss arbetar hybrid till viss del nu för tiden och är helt enkelt inte på kontoret så mycket som vi brukade vara. Enligt uppgifter från McKinsey, 58 % av de amerikanska arbetarna har möjlighet att arbeta hemifrån en dag i veckan. Dessutom kan 35 % enligt uppgift arbeta på distans fem dagar i veckan.

Det är därför, Slacks vd Stewart Butterfield, hävdar, att det är viktigt att när vi är på kontoret använder vi tiden produktivt och inte upprepar de uppgifter som lätt kan göras hemma.

I en intervju med BBCbeklagade Butterfield den gamla stilen till kontorslivet:

“De 80 % av golvytan som vi ägnade åt typ av fabriksgård, batteri-kycklinghus för människor att använda sina skrivbord helt själva och lyssna på sina hörlurar och inte prata med någon annan… var lite slöseri .” – Slacks vd Stewart Butterfield

Butterfield argumenterar också för att minska möten i allmänhet, 20–30 % av vilka han hävdar inte behöver hända alls. Han stöder också ett asynkront tillvägagångssätt, där anställda spelar in sina uppdateringar separat och gör dem tillgängliga för alla att lyssna på när det passar deras schema.

Slacks tillvägagångssätt för fjärrarbete

Det är kanske inte så överraskande att höra Butterfield hävdar ett mer intelligent förhållningssätt till hybridarbete. Som en av de första vågen av företag som lät sin personal arbeta hemifrån permanent, överenskom på höjden av pandemin i juni 2020, vet Slack en sak eller två om hybridarbete och kommunikation.

Till skillnad från vissa andra företag inom teknikområdet, är det inte krångligt att få anställda tillbaka till kontoret heller. Slak har anställt fler och fler distansarbetare under de senaste två åren, och Butterfield själv uppger att de har tusentals anställda på platser där de inte ens har en kontorsnärvaro.

Det är ett av ett växande antal företag som har lagt ett verkligt värde i fjärrarbetetillsammans med Twitter och Microsoft.

Inte alla företag är överens om fjärrarbete

Alla är inte på samma sida när det kommer till distansarbete. Vissa läser från en helt annan bok. När pandemin lättat har vi sett många företag försöka få tillbaka personal till kontoret och mötts av hårt motstånd. Några enorma namn inom tech, som t.ex Google och Äpple, har outtröttligt kampanjat för en återkomst, men trots otroligt kontorsförmånerhar det svårt.

Andra tar ett hårdare tillvägagångssätt. Tesla drar inte ifrån sig och kräver att personalen återvänder till kontoret eller riskerar att förlora sina jobb. Detta kan vara dåliga nyheter för Twitter-personal om Elon Musks köp av den sociala medieplattformen skulle bli framgångsrikt – tills nu har de haft en hybrid tillvägagångssätt, men kan Musk sätta stopp för detta?

Det är tydligt att kontorskulturen just nu befinner sig mitt i en omvandling, med den accepterade standarden måndag till fredag, nio till fem, på gränsen till utrotning. Det som ersätter det kommer sannolikt att vara mer fragmenterat än det någonsin har varit tidigare, och i slutändan är det de anställda, inte arbetsgivarna, som kommer att få bestämma vad som fungerar bäst för dem.