Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Skulle du använda ett MagSafe-batteri med din iPhone?

För vissa kunder kommer olika tillbehör att vara mycket viktigare än andra. Pratar inte om hörlurar eller något liknande. Men något som ett fodral eller skärmskydd. För vissa människor innebär att köpa en ny telefon bara automatiskt att köpa en specifik typ av tillbehör som passar den också.

Kolla upp: De bästa MagSafe-batteripaketen du kan köpa nu

Och när man är van vid något så är det bara så det går. Det finns en förväntning om att du ska hitta det nya tillbehöret till din nya telefon oavsett vad. Den goda nyheten är att när du köper en iPhone, har tillbehörstillverkare (och Apple) vanligtvis alternativ att välja mellan direkt utanför porten. Även när det finns en fysisk omdesign för att hjälpa till att öka försäljningen.

Det är dock inte bara för fall. När det gäller magnetiska batteripaket var det tredjepartstillbehörstillverkarna som slog in för att rädda dagen medan Apple väntade på att lansera sitt eget alternativ. Apple kom så småningom igång med att lansera MagSafe Battery Pack tidigare denna månad, så för de som föredrar att behålla saker i Apples ekosystem var det förmodligen en välkommen förändring.

Reklamgrafik som visar baksidan av iPhone 12 mini och iPhone 12 i lila med Apple MagSafe Battery Pack fäst magnetiskt på baksidan

Jag är verkligen nyfiken på MagSafe och magnetiska batteripaket där ute. Jag har bara använt ett externt batteri för en telefon ett par gånger tidigare. Jag tror att det var när jag hämtade iPhone X, en vän till mig övertygade mig om att jag borde skaffa ett batterifodral. Jag använde det tillräckligt mycket för att veta att det inte var något jag behövde, och sedan blev det bara ännu en borttappad enhet i en låda någonstans.

Men jag förstår absolut överklagandet. Har du ett externt batteri där, lätt tillgängligt när du behöver det? Du behöver inte oroa dig för extra kabel eller något liknande. Du kan slå på den för att safta upp din telefon eller hålla den avstängd när du inte behöver den. Och eftersom det är ett fall har du det automatiska skyddet också. Inte alla av dem är de mest bekväma av saker, men det fanns säkert massor av alternativ där ute.

När Apple introducerade MagSafe fanns det en nästan automatisk förväntning om att ett batteripaket skulle vara ett av de första tillbehören de lanserade för att stödja funktionen. Det gick inte nödvändigtvis ut, men företag som Anker slog till för att fylla luckan. Det finns några fantastiska alternativ, och som nämnts ovan lanserade Apple äntligen sina egna.

Jag är uppenbarligen inte målgruppen för just detta tillbehör, men även om jag var det är jag inte säker på om jag skulle välja ett trådlöst laddningsalternativ som . . . så småningom blir det något jag måste bära med mig. Är det inte därför ett batterifodral är så populärt? Du behöver inte ha med dig en extra kabel, och du behöver inte ha med dig ett extra batteri heller. Med det magnetiska alternativet behöver du fortfarande inte ta med en kabel, men du kan ha ett extra tillbehör att ta med dig då och då beroende på hur du använder den.

Och hur är det med iPhone 12-ägarna som har MagSafe Leather Wallet? Dessa MagSafe-batteripaket fungerar med vanliga MagSafe-fodral, men plånboken fungerar inte. Och det skulle nog vara hemskt att stapla, även om det gjorde det. Visserligen är det väldigt bekvämt att kunna ha ett litet batteripaket som enkelt fästs på baksidan av din telefon för att ladda upp den när du behöver. Jag antar att det är den primära dragningen för dessa enheter.

Men hur känner du för dem? Använder du redan en? Om så är fallet, hur gillar du den övergripande upplevelsen på en daglig nivå? Vilket alternativ valde du? Om du har väntat på att hämta en, ska du använda Apples MagSafe Battery Pack? Eller är du någon som har bestämt dig för att hålla fast vid ett batteripaket?