Skriv ut skärm: hur man gör det på Windows och Mac

0 Shares

Print screen är ett sätt för dig att fånga det som visas på skärmen för att dela eller bara behålla. Om du har problem med att fånga skärmen på din Windows eller Mac, är det här tipset för dig.

Print screen, eller screen capture, är en funktion som finns i de flesta tangentbord mot Windows, och även en mycket användbar funktion för dem som behöver smidighet när de fångar ett ögonblick.

Hur man skriver ut skärmen på Windows

Skriv ut skärmtangent på tangentbordet

Windows-tangentbordet har en snabbtangent för snabbinspelning, Print Sreen (eller PrtScr/SysRq)-tangenten. När du trycker på den här snabbtangenten tar systemet automatiskt en skärmdump åt dig. Om du öppnar ett redigeringsprogram som Paint, till exempel, har du möjlighet att klistra in skärmdumpen och redigera den.

Tryck på Windows + Skriv ut skärmtangenterna på tangentbordet

En annan snabbare metod för att fånga Windows-skärmen med kortkommandot är att trycka på Windows-menytangentbordet + Print Screen och skärmdumpen sparas automatiskt i Windows-mappen “Skärmdumpar”.

Tryck på Windows-tangenterna +Skift + S för att ta en utskriftsskärm från ett specifikt område

Om du tänker registrera ett specifikt område i Windows 10 finns det en genväg för det. Genom att trycka på Windows-menytangenterna + Shift + S kommer applikationen “Capture and Sketch” att spelas in, och därmed väljer du det område som ska fångas.

När du har valt infångningsområdet klickar du på meddelandet “Fånga och skissa” och väljer var du vill spara bilden.

Skriv ut skärm på Mac

Skriv ut skärmgenväg på Mac

För att ta en skärmdump på Mac, tryck Skift + Kommando + 3 samtidigt, detta kommer att få systemet att fånga hela skärmen och automatiskt spara bilden på skrivbordet.

Skriv ut skärmgenväg till ett specifikt område på Mac

För att fånga ett specifikt område på skärmen, tryck på Skift + Kommando + 4 och en ny skärm öppnas där du kan välja det område du vill fånga. Bilden kommer också att sparas på skrivbordet.

0 Shares