Skriv med ditt sinne: Utveckla ett nytt gränssnitt snabbare och mer effektivt

0 Shares

Skriv med ditt sinne: Utveckla ett nytt gränssnitt snabbare och mer effektivt | ITIGISK

Det kommer att låta helt som science fiction, men de har redan uppnått något som många användare och forskare har drömt om i flera år: att vara kunna skriva med ditt sinne , bara genom att tänka på det. Tack vare användningen av små chips har en grupp forskare uppnått något som hittills verkat omöjligt.

Teknik för att skriva med ditt sinne

Skriv med ditt sinne

I många år är en av drömmarna som många av oss har haft att vara kunna skriva med våra sinnen . Det vill säga, börja fundera på vad du vill säga och att de orden automatiskt skulle dyka upp på skärmen.

Naturligtvis verkade det bara vara möjligt att uppnå något sådant här i science fiction-filmer och att det närmaste vi skulle vara den idén skulle vara de nuvarande metoderna för textigenkänning eller tal till text som gör att ord kan dikteras och att de visas på skärmen .

Mångas dröm har dock gått i uppfyllelse. Tack vare arbetet av en grupp forskare som implanterade ett par chips implanterade i hjärnan av en användare med extremiteter och andra delar av hans kropp helt immobiliserade kunde han kommunicera via text. Men det bästa av allt var att skrivhastigheten var mycket i nivå med vad en användare utan rörelseproblem kan nu skriva med en smartphone (90 tecken per minut).

De som är ansvariga för denna tekniska prestation tillhör ett team av neurokirurger från Stanford University i Kalifornien. Jaimie Henderson och Krishna Shenoy implanterade två chips i hjärnan på denna användare och tack vare användningen av artificiell intelligens har de tillåtit honom att skriva och allt han behövde göra var att föreställa sig att han skrev.

Med andra ord, den här användaren behövde bara föreställ dig vilken kontur varje bokstav skulle vara som för hand och en AI var ansvarig för att forma den och förutsäga vad ordet de ville skriva skulle vara. Således gick han samman ord för ord för att bilda den fras med vilken han lyckades kommunicera vad han ville.

Använd en Amazon Echo Show som en övervakningskameraTidigare

Hur man använder en Amazon Echo Show som en övervakningskamera

Bästa spelbord till ett bra pris på AmazonNästa

De bästa spelborden till ett bra pris på Amazon

Välj språkArabiskaKinesiska (Förenklad)TjeckiskaDanskaNederländskaEngelskaFinskaFranskaTyskaHindiItalienskaJapanskakoreanskaNorwegianPolskaPortugisiskaRumänskaRyskaSvenskaThaiTurkiskaVietnamesiska

0 Shares