Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Skillnaden mellan Android och iOS

Det pågår en kamp mellan Android- och iOS-användare baserat på överlägsenhet. Båda dessa plattformar har sina för- och nackdelar och det är väldigt svårt att dra en slutsats. Även om du tar åsikter från experterna kommer de aldrig att ge dig en enkel dom. Prioriteten för Android och iOS beror mycket på användarens smak. Vi bör inte argumentera för vilket operativsystem som är bäst, utan vi bör känna till dess funktioner djupare så att vi kan välja rätt baserat på våra preferenser.

I den här artikeln kommer vi att belysa några av de viktigaste skillnaderna mellan Android och iOS. När du har läst den här artikeln bör du inte ha mycket problem med att välja ditt operativsystem.

ios och android

iOS

Vi vet alla att iOS är utvecklat av Apple Incorporation. Funktionerna påminner något om UNIX-operativsystemet och ger användarna enkla navigeringsfunktioner. Apple inkorporering utvecklade iOS mest för mobila enheter som iPhone och iPod. Du kanske tror att operativsystemet är lätt men det är det inte. Programmerarna har gjort ett lysande jobb med att skapa denna plattform genom att använda populära programmeringsspråk som C, C++, Swift, Objective C och assemblerspråk.

Första lanseringen

Den första iOS-enheten lanserades 2007 och hittills har den varit en stor framgång för Apple. Utvecklarna arbetar kontinuerligt med att göra saker mycket mer effektiva och de tänjer hela tiden på sina gränser för att implementera innovativa idéer. 14 år har redan gått, fortfarande står iOS stadigt kvar bland konsumenterna.

Android

Det mobila operativsystemet Android tillhandahålls av Google LLC. Utvecklingen påminner något om Linux-kärnan. Android designades speciellt av Google för pekskärmsenheter. Kärnfunktionerna i detta operativsystem är baserade på C, C++, Java och andra olika språk. Den första enheten med Android lanserades 2008 och tills detta operativsystem är fortfarande en favorit bland miljontals användare.

Plattformens storlek

Detta är en av de viktigaste skillnaderna som gör att du kan välja om Android eller iOS är bäst lämpad för dina behov. Om du överväger Google Play Store kommer du att få miljontals free appar och tusentals utvecklare arbetar hårt för att publicera sina nya projekt. Tävlingarna är så höga att du ofta kommer att få free produkter med premiumfunktioner. Tvärtom, om du överväger appbutiken i iOS, kommer du att inse att denna marknad är mycket mer begränsad jämfört med Google play store. Därmed är konkurrensen lite mindre och nya appar uppmärksammas ofta väldigt lätt. Men de flesta av utvecklarna skapar samma app för båda plattformarna nuförtiden bara för att säkerställa maximal exponering.

Medan du överväger plattformsstorleken bör du också överväga prispunkterna för Apple-enheten jämfört med Android-enheten. I de flesta fall kommer Apple-enheter att bli dyrare än Android-enheter, men marginalen blir mindre eftersom de ledande tillverkarna av flaggskeppssmarttelefoner arbetar seriöst med Android-operativsystemet. Å andra sidan gör Apple sin kamp precis som en enmansarmé.

Säkerhetsfunktioner

När det kommer till säkerhetsfunktioner tenderar apple att ha övertaget. Det finns dock inga solida bevis att presentera som säger att iOS är bättre än Android. När du använder en Apple-enhet, skydda din iOS med VPN. Det finns ingen anledning att tro att du aldrig kommer att bli hackad bara för att du använder iOS. Tvärtom, om du överväger nyckelfunktionerna i Android är du något i riskzonen eftersom du kommer att ha mer tillgång till tredjepartsappar. Men om du tar smarta steg och installerar applikationer endast från tillförlitliga källor gör det ingen skillnad när det kommer till valet av plattform.

Android vs iOS utveckling

Du kanske undrar varför Google har så många aktiva bidragsgivare medan Apple har färre. Svaret är mest relaterat till engångskostnaden som fastställts av google. Som Google-apputvecklare behöver du bara betala en engångsavgift på 25 USD. Tvärtom, om du tänker bli en iOS-utvecklare måste du betala $99 varje år. Prispolicyn ger den nya utvecklaren en betydande chans att komma in i Google Play Store.

Betald och free appar

Om du vill njuta free appar android kommer att vara det perfekta alternativet. Google har en unik intäktsgenererande strategi från sina annonser och därför erbjuder utvecklarna av Android-appar premiumfunktioner free av kostnaden. Tvärtom, om du tänker använda iOS måste du betala en anständig summa pengar för apparna. Men om du gör några ordentliga efterforskningar kommer du att hitta många free appar för iOS men jämfört med Android-marknaden är det ingenting.