Skicka Bizum med WhatsApp: hur man gör det med BBVA Cashup

0 Shares

Genom att ge det kommer vi att ges möjlighet att aktivera BBVA Cashup på tangentbordet från Inställningar. På så sätt integreras applikationen för att skicka pengar som om det vore ett inbyggt tangentbord. När den är aktiverad kan du gå till WhatsApp , Telegram, eller meddelandeappen där du använder tangentbordet, och ge personen du vill skicka pengarna till. Där väljer vi beloppet och vi kommer att validera operationen med BBVA-åtkomstkoderna.

När vi har betalat måste vi välja det vanliga mobiltangentbordet igen för att kunna skriva igen. Personen som tar emot pengarna kommer också att få ett meddelande i meddelandeapplikationen med information om pengaöverföringen och beloppet. Mottagaren måste naturligtvis har Bizum aktiverat för att få pengarna.

Det har varit tillgängligt i 4 år: andra banker kopierar det inte

Detta system är något besvärligt för en första konfiguration, men senare gör det det möjligt att skicka pengar mer bekvämt till våra meddelandekontakter, även om det inte innebär en stor besparing av steg jämfört med att använda vår banks tillämpning. Trots att det har varit tillgängligt i nästan 4 år är detta “trick” endast tillgängligt från BBVA i Spanien, och ingen annan bank har vågat implementera det.

Betalning via meddelandeappar är nästa steg för att integrera denna typ av verktyg i vår vardag. Kina är där den här typen av betalningar är mest utbredda med applikationer som WeChat, antingen för att skicka pengar mellan individer eller för att göra betalningar i fysiska butiker.

0 Shares