Skapa en marknadsföringsuppmaning som genererar potentiella kunder

marknadsföring-uppmaningVill du hålla din publik engagerad i ditt innehåll? Intresserad av att generera leads för ditt företag?

En uppmaning (CTA) uppmuntrar dina webbplatsbesökare att vidta en åtgärd – oavsett om det är för att ladda ner ett utvalt erbjudande eller bara lära dig mer om ditt företag. Oavsett vad, om någon klickar på din CTA visar de intresse för ditt företag. CTA:er är det första steget för att få ett nytt lead – de omdirigerar användare till en målsida med ett formulär. Härifrån behöver du bara fylla i formuläret med deras information för att få ditt värdefulla erbjudande.

Så hur kan du skapa en marknadsföringsuppmaning som tittarna inte kan motstå?

1) Håll det enkelt

Rena och enkla CTA:er är ibland precis vad du behöver för att driva konverteringar. Dessa grundläggande knappar kan ha vilken färg, storlek och form du vill. Deras huvudsakliga syfte är att sticka ut från resten av ditt innehåll och använda handlingsspråk som “Ladda ner din e-bok”, “Registrera dig idag”, “Hämta det nu”.

2) Kontextualisera dina större CTA:er

Använd dina större CTA:er för att ytterligare förklara ditt erbjudande och dess värde. Prova att inkludera en relevant bild samtidigt som du förklarar vad ditt erbjudande handlar om; kom bara ihåg att hålla formatet enkelt så att handlingen är tydlig och lätt att förstå.

3) Var välkomnande, inte påträngande

Det här tipset är särskilt viktigt när du försöker flytta en potentiell kund längre ner i försäljningstratten. Ta reda på en bra design som fungerar för dina köparpersonligheter och håll dig till den för att kvalificera potentiella kunder mer naturligt.

4) Strategisk placering

Bra ställen att lägga till en CTA inkluderar din hemsida, sidofältet på din blogg, längst ner i varje blogginlägg, på var och en av dina produkt-/tjänstsidor, sidan om oss och prissidan. Dessa områden är diskreta, men fortfarande naturliga vägar för att fånga betraktarens blick.

5) Använd smarta uppmaningar

Visa olika uppmaningar på din webbplats med hjälp av smart innehåll. Din publik kommer att visas relevanta CTAs baserat på deras livscykelstadium. När en ny besökare är på din webbplats kommer de att visas överst i kanalens erbjudanden för att hjälpa deras process att bli en lead; en potentiell kund som redan har laddat ner ett erbjudande kommer att visas en annan CTA så att de kan fortsätta avancera genom tratten.

Relaterade Artiklar

Back to top button