Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Skälen att välja iPhone 14 Pro framför iPhone 14 Plus

För några månader sedan, när sommaren rullade in, bytte jag till att använda iPhone 14 Plus som min primära enhet. Men efter ett par månader har jag valt att gå tillbaka till iPhone 14 Pro, och jag skulle vilja dela mina skäl med dig.

Även om iPhone 14 Plus i sin slående gula design onekligen är attraktiv, har den inte visat sig tillräckligt övertygande för att hålla mig engagerad i den här enheten i det långa loppet. Under hela denna period har jag funnit mig själv längta efter många funktioner exklusiva för iPhone 14 Pro, och det är precis vad jag skulle vilja diskutera med dig idag.

iphone 14 plus

Skillnaden på skärmen är verkligen slående

En av de mest omtalade distinktionerna är skärmens uppdateringsfrekvens. Pro-modellerna har en snabb uppdateringsfrekvens på 120 Hz, medan iPhone 14 och 14 Plus nöjer sig med standard 60 Hz. Trots inledande skepsis om huruvida skillnaden skulle vara märkbar, är det uppenbart. Pro-modellen erbjuder en betydligt smidigare och snabbare skärmupplevelse. När du väl har njutit av iPhone 14 Pros skärm är det praktiskt taget omöjligt att inte längta efter den när du använder en modell med lägre uppdateringsfrekvens.

iPhone_14_Plus_offer_03

Dynamic Island, någon?

Hur är det nu med Dynamic Island? Det är en exklusiv funktion på iPhone 14 Pro-modellerna. Även om det från början kan verka som ett extra, är det besläktat med skärmens uppdateringsfrekvens. När du väl har upplevt en iPhone med den här funktionen kommer du att ha svårt att klara dig utan.

För mig händer den verkliga magin när du kombinerar Dynamic Island med den alltid påslagna låsskärmen. Jag har missat möjligheten att skymta viktig information på min iPhone-låsskärm, som väderuppdateringar, kalenderhändelser eller aktivitetswidgets. Att snabbt kunna kontrollera aviseringar utan att behöva låsa upp enheten är dessutom en funktion som jag har vant mig vid och saknat mycket.

siri dynamisk ö-animation

Kameror: Inte en Make or Break-faktor

Låt oss flytta fokus till kameror, ett annat hett debatterat ämne. Pro-modellerna har extra kamerafunktioner som ett teleobjektiv och ökade megapixlar på den primära kameran. Även om detta inte var den primära orsaken till min enhetsbyte, är skillnaderna verkligen märkbara. Medan iPhone 14 Pluss kameror verkligen är utmärkta och tillräckliga för de flesta användare, kan de av oss som uppskattar nyanserna ibland finna oss själva längta efter kvaliteten som erbjuds av Pro-modellerna.

iPhone kameror

Storleken spelar roll: iPhone 14 Plus är alldeles för stor

För mig kändes iPhone 14 Pro redan betydande, även om det är den minsta modellen i iPhone 14-serien. Därför är det ingen överraskning att iPhone 14 Plus kändes otymplig och överdimensionerad. Det är inte fickvänligt, och enhandsanvändning är uteslutet. Som någon som föredrar mindre iPhone-modeller som iPhone Mini, var storleksfaktorn en av de primära drivkrafterna bakom min återkomst till iPhone 14 Pro.