Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Skagen Falster 3 WearOS smartwatch med 1,3-tums AMOLED-skärm, Snapdragon Wear 3100 lanserades i Indien för Rs. 21995

Skagen, i samarbete med X by KYGO, har lanserat sin nya Falser 3 smartwatch med en 42 mm design i Indien. Smartwatchen kör WearOS av Google, har ett app-stöd för kardiogram, GPS, utbytbara remmar, vattentätt upp till 30 m, 1,3-tums AMOLED (328 pixlar per tum) och mer.

Att driva smartwatchen är Qualcomms Snapdragon Wear 3100-plattform som kompletteras med 1 GB RAM och 8 GB intern lagring. Den har ett inbyggt högtalarsystem som gör det möjligt för användaren att ta samtal direkt från själva smartwatchen. Tillsammans med detta kan användaren också komma åt Google Assistant, spela musik via appar från tredje part och översätta text med Google Translate.

Skagen Falster 3, som kör Google WearOS-plattformen, har brickor som ger användarna ett snabbt sätt att se information snabbt och även utföra snabba åtgärder. Smarttelefonerna överför funktioner från sin föregångare som Bluetooth- och Wi-Fi-anslutning, pulsspårning, ouppkopplad GPS, NFC för Google Pay och snabb laddning som laddar enheten till 80% på 50 minuter.

Det kommer också förinstallerat med en uppsättning appar som Spotify, Noonlight och till och med en Cardiogram-app. Cardiogram-appen ger användarna hjärtfrekvensdata som kan delas med läkare eller familj och har till och med kontinuerlig övervakning för att upptäcka möjliga tecken på diabetes, sömnapné, högt blodtryck och förmaksflimmer.

Skagen hävdar att smartklockan kan ge upp till 24 timmars kontinuerlig användning med sin batterieffektiva urtavla. Det finns fyra andra förinställningar för batterilivslängden i smartwatchen som kan förlänga batteriets livslängd ytterligare.

Skagen Falster 3 kommer i tre stilar och har också en begränsad upplaga utformad i samarbete med X av KYGO-märket. Det kommer att säljas till ett pris av Rs. 21.995 och kommer att finnas i ledande butiker över hela Indien.