Skaffa Android 11 på Redmi Note 7 Pro med AwakenOS 1.3

0 Shares

AwakenOS, ett anpassat ROM-projekt, uppstod redan i september. Vi har redan fått dig de första intrycken och översikten av Android 11-baserade AwakenOS med POCO F1, men sedan dess har Awaken gått igenom massor av förändringar. Utvecklarna har bakat i massor av anpassningar och smidiga funktioner i de senaste versionerna av AwakenOS.

Därför bestämde vi oss för att blinka en ny version av AwakenOS på Redmi Note 7 Pro, och vi blev positivt överraskade över att se nivån på anpassningar på en anpassad ROM. AwakenOS 1.3 tar också Android 11 till Redmi Note 7 Pro, så det kan vara en annan anledning för dig att prova AwakenOS på din enhet.

Android 11-baserade AwakenOS 1.3 på Redmi Note 7 Pro: Prestanda och riktmärken

Geekbench 4

Geekbench 5

Redmi Note 7 Pro som kör Android 11-baserade AwakenOS gjorde 2210 poäng i enkärnigtestet och 5479 poäng i flerkärnigtestet i Geekbench 4. I Geekbench 5-testet lyckades det få 495 poäng i enkärnigt test och 1436 poäng i testet med flera kärnor.

Tillräckligt med dessa siffror! Låt oss prata om det verkliga livet. Vi upplevde ingen större fråga på Android 11-baserade AwakenOS alls. Inte heller stötte vi på någon instans när telefonen startades om slumpmässigt eller frös på en viss åtgärd. Faktum är att vi tyckte att det var optimerat för daglig användning.

Android 11-baserade AwakenOS 1.3 på Redmi Note 7 Pro: Programvara, användargränssnitt och appar

Förinstallerade appar

Heminställningar

AwakenOS levereras förinstallerat med en uppsättning viktiga Google-appar. Det erbjuder en ren uppblåsningsfri upplevelse med bara totalt 16 appar förinstallerade på enheten, varav de flesta kan inaktiveras om det behövs. Aktielanseringen på AwakenOS visar appförslag på den nedre raden på startskärmen såväl som i applådan, som helt enkelt kan stängas av under heminställningarna.

AwakenOS, baserat på Android 11, kommer med en november Android-säkerhetsuppdatering. Systemet upptar cirka 14 gig lagring av 128 GB lagring. Om vi ​​har ett större klagomål med AwakenOS måste det vara bristen på stöd för OTA-uppdateringar. Det har gått nästan två månader sedan underhållaren lanserade en uppdatering för den.

Användare hittar alla Android-godsaker på AwakenOS, vare sig det är, Night Light, Adaptiv ljusstyrka, Stilar och bakgrundsbilder eller det mörka temat. Under avsnittet Stilar och bakgrundsbilder har användare mer än 15 förinställningar för låsskärmsklockan.

Color Bucket för mörkt tema

Accentfärg

AwakenOS erbjuder ett mörkt tema som liknar alla andra användargränssnitt i dessa dagar, men användare har möjlighet att välja mellan standard-, Material Ocean-, Raven Black-, Dark Grey-, Awaken Clear-, Night- och Style-färgskopor. Dessa förinställningar skiljer sig i princip från varandra när det gäller kontrast. Användare har också möjlighet att välja en accentfärg i hela användargränssnittet.

Ikonform

Ikonpaket

Kroppsteckensnitt

AwakenOS ger också alternativ för att anpassa ikonform, ikonpaket och typsnitt. Användare har många alternativ att välja mellan.

Användare har möjlighet att anpassa inställningarna för instrumentpanelens inställningar och kan välja mellan förinställningarna Standard, Accent, Plain, Plain Accent och OnePlus.

Live-bildtext

Nu spelas

Vibrationsmönster

Funktioner som Live Caption och Now Playing är också tillgängliga på AwakenOS. Användare har också ett alternativ att anpassa vibrationsmönstret, liknar OnePlus-enheter.

Meddelandechips

Bubblor

Alla de inbyggda Android 11-funktionerna finns på AwakenOS 1.3, vare sig det är anmälningshistorik eller bubblorna för konversationer. Men det som skiljer AwakenOS från de flesta andra anpassade ROM-skivor är meddelandechipsfunktionen som visar ikoner för plats / mikrofon / kamera i statusfältet när en app får åtkomst till något av dessa i bakgrunden. Till exempel visade det en mikrofonikon i statusfältet, eftersom Google-appen har tillgång till mikrofonen hela tiden.

Google, med Android 11, introducerade enhetsstyrningsfunktionen som låter dig styra smarta hemenheter, kompatibla med Google Assitant, direkt från strömmenyn. Alternativet Enhetskontroller finns också på AwakenOS. Användare kan också anpassa antalet rader och kolumner för sidan med snabbinställningar, både i liggande och stående läge.

Förutom dessa alternativ erbjuder AwakenOS olika anpassningar under alternativen Awaken Settings,

Användare kan anpassa statusfältets ikoner, stilar och indikatorer som Roaming-indikator och Traffic-indikatorer. Användare kan också justera enhetens ljusstyrka genom att helt enkelt glida över statusfältet.

AwakenOS ger användarna möjlighet att väcka enheten med volymknappar, användare kan också styra musikuppspelning och hoppa mellan spår med volymknapparna medan skärmen är avstängd. Användare kan också göra att volympanelen visas på vänster sida istället för på höger sida.

Det finns också stöd för olika gester som dubbeltryck var som helst på låsskärmen för att sova och dubbeltryck på statusfältet för att sova. Det finns också några smidiga funktioner som pulsmeddelanden vid handvåg och pulsmeddelanden med dubbeltryck.

Android 11-baserade AwakenOS 1.3 på Redmi Note 7 Pro: Batteri-liv

Vi hittade batteriets livslängd på AwakenOS-genomsnittet. Det är inte något som man kommer att klaga på. De flesta arbetsdagarna slutade jag med cirka 20-30% batteri kvar med cirka 5-5: 30 timmar SOT. Som kan ses på skärmdumpen fick vi skärmtid på cirka 5 timmar och 30 minuter över användningen av 35 timmar.

Du bör dock komma ihåg att alla har olika användningsmönster. Du kan också se viss information inklusive procenttal och tid som krävs för full laddning på låsskärmen medan enheten laddas.

Adaptivt batteri

Batterisparläge

Extrem batterisparläge

Android 11-baserade AwakenOS erbjuder en anpassningsbar batterifunktion som begränsar batteriet för ofta använda appar. Det finns också ett batterisparläge på enheten som aktiverar mörkt läge och kan förlänga batteriets livslängd genom att begränsa bakgrundsaktiviteter. Men de termiska profilfunktionerna som vi har sett på andra ROM-apparater som Android 11-baserade PixysOS saknas på AwakenOS.

Android 11-baserade AwakenOS har också en Extreme Battery Saver-funktion, som liknar MIUIs Ultra Battery Saver, som begränsar alla bakgrundsaktiviteter och kraftfulla funktioner som Wi-Fi-hotspot för att maximera batteriets livslängd. Apparna är pausade och förblir oanvändbara och visar inga meddelanden i läget Extreme Battery Saver. Användare kan välja den uppsättning Essential-appar som de vill använda även när Extreme Battery Saver-läget är aktiverat.

Android 11-baserade AwakenOS 1.3 på Redmi Note 7 Pro: Säkerhet

Som nämnts tidigare har den senaste versionen av AwakenOS November Android-säkerhetsuppdatering. Användardata är inte krypterad som standard på denna ROM, men användare kan kryptera sina data under inställningarna för Kryptering och autentiseringsuppgifter om de vill.

Under vår användning fungerade fingeravtrycket felfritt på Android 11-baserade AwakenOS. Användare kan lägga till upp till fem olika fingeravtryck för att låsa upp telefonen. Även om fingeravtrycksanimationen kändes lite långsam liknar någon annan AOSP-ROM på grund av vilken telefonupplåsningsupplevelsen känns långsammare jämfört med lager MIUI Global ROM men under vår användning, fann vi det korrekt och pålitligt.

Du kommer också att hitta ansiktslåsningsfunktionen på AwakenOS, baserad på Android 11. Det kändes lite långsamt men fungerade bra under vår användning, men vi kan verkligen inte vara säkra på hur säker den kommer att jämföras med ett lösenord eller en nål.

Så bör du prova Android 11 baserade AwakenOS 1.3 på din Redmi Note 7 Pro?

Säkert. AwakenOS ger Android 11 till Redmi Note 7 Pro och känns som ett friskt andetag av luft. Utvecklarna har bakat in olika anpassningar och funktioner, utan att kompromissa med grunderna. Det kunde ha varit ännu bättre om AwakenOS hade OTA-stöd, och utvecklarna uppdaterade ROM åtminstone varje månad.

Fördelar
 • Smidig prestanda
 • Rengör minimalt användargränssnitt
 • Massor av anpassningar
 • Aviseringschip för åtkomst till plats, mikrofon och kamera
 • PhonePe fungerade bra utan Magisk
Nackdelar
 • Inget stöd för OTA-uppdateringar
 • Inget fast uppdateringsschema

Olika versioner av AwakenOS finns tillgängliga för flera enheter inklusive POCO X3, POCO F1, Mi A2, Redmi K20 Pro, Redmi K20, Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 6 Pro, Redmi Note 5 Pro och realme XT. Du kan gå över till nedladdningssidan och ladda ner den till din enhet.

Krav:
 • Redmi Note 7 Pro med en olåst startladdare – För att låsa upp startladdaren på din enhet, ansök här.
 • OrangeFox-återställning för Redmi Note 7 Pro (violett) – Klicka här för att ladda ner.
 • AwakenOS 1.3 för Redmi Note 7 Pro – Klicka här för att ladda ner.
 • GCam Port – Klicka här för att ladda ner.
 • GCam konfigurationsfil – Klicka här för att ladda ner.
 • ADB-programvara (för Windows) / Android zip-fil (för Mac)

Om du använder en Mac måste du

 • Extrahera Android-zip och placera mappen på skrivbordet.
 • Öppna terminalen
 • Skriv cd Desktop / Android
 • Ange ./ADB-Install-Mac.sh
Så här blinkar du Android 11-baserad AwakenOS 1.3 på Redmi Note 7 Pro,
 • Stäng av telefonen och starta den i snabbstartläge genom att länge trycka på ström- och volym ned-knapparna samtidigt.
 • Anslut din telefon till datorn med en USB-kabel, öppna kommandotolken på din dator och navigera till mappen där du har sparat Orangefox img-fil.
 • Skriv följande kommando i kommandotolken och kontrollera om enheten upptäcks av systemet.
  snabbstartsenheter
 • Om systemet upptäcker telefonen skriver du ett annat kommando (anges nedan) och trycker på enter. Denna process kommer att slutföras inom tio sekunder.
  fastboot flash recovery_filename.img
 • Tryck nu länge på Höj volymen och Strömknappen för att starta telefonen i återställningsläge.
 • Den kommer att be om att tillåta ändringar, glida åt höger för att tillåta ändringar.
 • Välj Torka, Klicka på Formatera data, och typ Ja.
 • Gå nu till Avancerad rensning, välj följande alternativ och svep sedan åt höger för att torka.
  1. Dalvik / ART Cache
  2. Systemet
  3. Data
  4. Cache
  5. Intern lagring (tillval)
 • Gå tillbaka och klicka Installera, navigera till den plats där du har lagrat den önskade zip-filen, det är bättre att behålla dessa zip-filer på SD-kort eller USB OTG-enheter. Välj ROM-zip och svep sedan åt höger för att blinka.
 • Klicka på Starta om Systemet, och inom 10-15 minuter startar enheten med AwakenOS.

Krediter: Vi vill erkänna Amjiths ansträngningar för att utveckla AwakenOS 1.3 för Redmi Note 7 Pro, darthjabba9 och Yan Gorobtsov för utveckling av Orangefox TWRP Recovery för Redmi Note 7 Pro, Arnova8G2 för utveckling av GCam.

Varning Ansvarsfriskrivning: Upplåsning av bootloader och blinkande ROM kan upphäva enhetens garanti. FoneArena ansvarar inte för skador eller förluster som orsakats på din enhet.

0 Shares