Ska du uppdatera till iOS 9 och förlora ditt jailbreak?

0 Shares

iOS 9 släpps idag, och även om många användare är glada att uppdatera till den senaste versionen av iOS, finns det några jailbreakers som är nyfikna på om de ska uppdatera till iOS 9 eller förlora sin jailbreak. Här är vad du borde veta om du är en del av den gruppen.

iOS 9 håller samma övergripande design och utseende som iOS 8, men kommer med en handfull nya funktioner. Det finns en ny News-app, som liknar FLipboard där den ger dig de senaste nyheterna under ett tak. Det finns också flera förbättringar av Notes-appen, så att användarna kan göra så mycket som att rita en skiss i en anteckning med fingret och till och med infoga foton.

Den nya versionen av iOS innehåller också vägbeskrivningar för första gången, som hämtar Google Maps, som har haft vägbeskrivningar ett tag nu. Men Apple syftar till att förbättra sina vägbeskrivningar genom att tillhandahålla realtidsdata om ankomna tåg.

Om din iPhone eller iPad för närvarande är jailbroken kommer uppdatering till iOS 9 tyvärr att bryta jailbreak och du kommer tillbaka till lager iOS med iOS 9 tills ett jailbreak släpps för iOS 9 någon gång i den okända framtiden. Här är vad du behöver veta om att uppdatera din enhet till iOS 9 om du för närvarande är jailbroken.

iOS-8-Cydia

Förra året när iPhone 6 släpptes (liksom iOS 8) uppgraderade jag till den nya enheten, som levererades med iOS 8. Detta innebar att jag skulle förlora min jailbreak oavsett om jag gillade det eller inte, men plussidan var att jag kunde använda iOS 8.

Funktionerna i iOS 8 var ganska coola och jag fick mycket användning av de flesta av dem, men jag saknade fortfarande mitt jailbreak för det mesta. Det var verkligen inte i nivå med att gå igenom uttag, men jag skulle ofta försöka göra något på min iPhone och förstår bara att jag inte kan göra det eftersom jag inte längre är jailbroken.

Läs: 5 skäl att inte installera iOS 9

Lyckligtvis släpptes ett iOS 8-jailbreak några månader senare, så min mindre smärta varade inte för länge. Var det då värt att uppdatera till iOS 8 och förlora mitt jailbreak? Ja och nej.

Ärligt talat, om du ställer dig själv samma fråga om iOS 9, beror det verkligen på de nya funktionerna i iOS 9 och om du kommer att använda dem eller inte, liksom hur många jailbreak-tweaks du litar på. Är det värt att förlora dessa jailbreak-tweaks till förmån för att få de nya funktionerna i iOS 9?

iOS-9-granskning-16

Personligen, vid den här tiden, kommer jag inte att uppgradera till iOS 9 och istället behålla min iPhone på iOS 8 så att jag kan fortsätta använda mina jailbreak-tweaks. De flesta av de nya funktionerna i iOS 9 är inte oerhört viktiga för mig. Multi-tasking-funktionerna i iOS 9 på iPad ser riktigt cool ut, men jag använder inte min iPad nog för att verkligen dra nytta av den typen av multi-tasking. Dessutom är förbättringarna av Apple Maps och Notes irrelevanta eftersom jag inte använder någon av apparna.

Men om du bestämmer dig för att uppdatera till iOS 9 och förlora din jailbreak är det ganska enkelt att göra. Anslut bara din iPhone till din dator och öppna iTunes. Därifrån klickar du på iPhone-ikonen mot fönstrets övre vänstra hörn och klickar på Återställ Iphone. Naturligtvis måste du inaktivera Hitta min iPhone för att göra detta, vilket du kan göra genom att öppna Inställningar-appen på din iPhone och trycka på iCloud och växla av Hitta min iPhone.

När du har klickat på Återställ iPhone går du igenom processen för att uppdatera din iPhone till iOS 9, men var medveten om att detta också kommer att återställa din enhet, så se till att du har säkerhetskopierat din iPhone så att du kan få dina appar och inställningar tillbaka.

Det tar lite tid att ladda ner uppdateringen och installera den, men när den är klar blir du tillfrågad om du vill konfigurera din iPhone som en ny iPhone eller återställa från en säkerhetskopia. Återställ från din säkerhetskopia så är du klar.

0 Shares