Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ska du byta din Echo-punkt för nästa generation?

Ny Echos-familj

Amazon Echos har lyckats skapa en viktig nisch i våra hem över tiden. När vi funderar på att sätta en smart assistent hemma är Alexa-alternativet utan tvekan ett av de första alternativen som kommer att tänka på, på grund av dess goda prestanda och solvens (vilket har lett till att den har mycket god popularitet).

Det är därför det inte är förvånande att Amazon skämmer bort den här kategorin och vårdar den då och då med nya modeller och generationer som den vi har att göra med nu. Företaget har lanserat inget mindre än fyra nya högtalare att uppdatera några av dess befintliga kategorier så att du kan njuta av nya mönster eller funktioner som inte fanns tillgängliga förrän nu.

Amazon Echo

Om den nya Echo Show 10 och Echo har du allt förklarat i detalj i vår fantastiska artikel om den stora familjen Echo-högtalare från Amazon – tryck på länken så får du tillgång till den. Vi här kommer att fokusera på det mest populära och prisvärda av alla Echo Dot, som också har fått en uppdatering utan att (bäst av allt) påverkar priset.

4: e generationens ekopunkt

Utan tvekan är det första som fångar uppmärksamheten hos den nya Echo dot är dess design. Denna fjärde generation lämnar formatet «pannkaka» och har åtagit sig att växa i höjd med en rundad, sfärliknande formfaktor, ganska elegant och fortfarande inte tar mycket utrymme (viktigt för att kunna placeras i något hörn av huset ).

Vi har fortfarande en liknande ljud (I jämförelsetabellen som du har lite nedan kan du kontrollera den) och möjligheten att använda den som en styrenhet för vårt anslutna hem, att kunna hantera andra enheter som är kompatibla med Alexa.

Allt funktioner som vi visste upprätthålls därför, inklusive Drop In-funktionen för att “ringa” andra rum. Det finns även en version med integrerad klocka, med vilken du kan kontrollera tiden visuellt, larm eller tidtagare tack vare LED-indikatorn.

Vad har förändrats jämfört med föregående generation?

Som du redan gissat från vår förklaring finns det inga större förändringar mellan en generation och en annan, och det mest anmärkningsvärda är omvandlingen på designnivå. Tredje generationens Echo-punkt för närvarande förblir i Amazon-katalogen (med det som ser ut som en permanent rabattpris 39,99 euro) medan dess utgåva med en klocka har försvunnit.

Den nya 4: e generationens Echos plockar upp stafettpinnen även på etiketten, kostar 59,99 euro och 69,99 euro, beroende på om du föredrar den normala versionen eller med integrerad LED-klocka.

3: e generationens Echo Dot 4: e generationens Echo Dot
Mått 43 x 99 x 99 mm 100 mm x 100 mm x 89 mm
Vikt 300 gram 328 gram
Anslutning 802.11a / b / g / n Wi-Fi med dubbla band (2,4 och 5 GHz)
Bluetooth A2DP
Dualband 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi (2,4 och 5 GHz)
Bluetooth A2DP
Ljud 40 mm högtalare 41 mm högtalare
Kompatibilitet Din Alexa-app är kompatibel med Fire OS-, Android- och iOS-enheter App Alexa är kompatibel med Fire OS, Android och iOS-enheter
Vad finns i lådan? Echo Dot, nätadapter (15W) och snabbstartsguide Echo Dot, nätadapter (15W) och snabbstartsguide
Klockversion? Avbruten Ja
Tillgängliga färger Antracit, ljusgrå, mörkgrå och lila Antracit, gråblå och vit
Linje in / ut 3,5 mm in / ut 3,5 mm utgång
Officiellt pris 59,99 euro (nuvarande rabatt på 39,99 euro) 59,99 euro

Är fjärde generationen värt det?

Om du redan har en tredje generationens Echo-punkt är sanningen att de finns väldigt få skäl så att du vill ha den fjärde. Den nya versionen gör exakt samma som sin föregångare (och vice versa), så att funktionerna är desamma.

Förändringen skulle bara vara berättigad om du har blivit kär i den nya designen eller om du funderar på att köpa en Echo-prick och vill att den ska ha en klocka (som du inte längre kan njuta av i tredje generationen).

För allt annat är formatet “pannkaka” som vi visste hittills fortfarande lika attraktivt och användbart, med fördelen att det kostar billigare än den nya. Det sista beslutet, som alltid, är upp till dig.

* Anmärkning till läsaren: länkarna till Amazon i den här artikeln är en del av vårt avtal med deras Amazon-affiliate-program. Trots det har beslutet att inkludera dem tagits fritt och under redaktionella kriterier, utan att hantera någon form av begäran från företaget.