SK hynix förvärvar Intels NAND-minne och lagringsverksamhet för 9 miljarder dollar

SK hynix, en av världens största tillverkare och leverantörer av NAND-flashlagring, utökar sin verksamhet ytterligare med förvärvet av Intels NAND-minne- och lagringsverksamhet. Avtalet kommer att kosta SK hynix totalt 9 miljarder dollar och förväntas stängas i mars 2025.

Förvärvet kommer att hjälpa SK hynix att förbättra sin portfölj på marknaden för lagringslösningar, som inkluderar SSD-enheter för företag. SK hynix kommer först att få kontroll över Intels NAND SSD-verksamhet (inklusive NAND SSD-associerad IP och anställda), samt Dalian-anläggningen i Kina.

Senare kommer SK hynix att få de återstående tillgångarna som inkluderar IP relaterad till tillverkning och design av NAND-flashskivor, FoU-anställda och Dalian fab-arbetskraft. Vad som inte ingår i detta avtal är Intel Optane-verksamheten, som kommer att förbli hos Intel.

I en kommentar till förvärvet sa Seok-Hee Lee, VD (SK) för SK hynix:

Jag är glad att SK hynix och Intels NAND-division, som har lett NAND-flashteknikinnovationen, arbetar för att bygga den nya framtiden tillsammans. Genom att ta varandras styrkor och tekniker kommer SK hynix att reagera proaktivt på olika behov från kunderna och optimera vår affärsstruktur och utöka vår innovativa portfölj inom NAND-flashmarknadssegmentet, vilket kommer att vara jämförbart med vad vi uppnådde i DRAM.

Bob Swan, Intels VD sa:

Jag är stolt över den NAND-minnesverksamhet som vi har byggt och tror att denna kombination med SK hynix kommer att öka minnesekosystemet till förmån för kunder, partners och anställda. För Intel kommer denna transaktion att göra det möjligt för oss att ytterligare prioritera våra investeringar i differentierad teknik där vi kan spela en större roll i våra kunders framgång och leverera attraktiv avkastning till våra aktieägare.

Relaterade Artiklar

Back to top button