Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Siri kommer att dela en ny funktion med Alexa

Siri på andra enheter än Apple

Hittills har vi bara känt Apples röstassistent i produkter från företaget självt. Det började på iPhone och sedan såg vi det på iPad, Mac, HomePods, Apple TV och nu också Siri kommer till enheter från tredje part.

Detta, som kan verka obetydligt, är något viktigt med tanke på hur ivrig Cupertino har varit att erbjuda sina teknologier till andra hittills. Det är sant att det här bara kommer att göra det i de enheter som uppfyller en rad specifikationer och minimikrav, men det är något mycket slående på grund av företagets egen historia.

Den första av dessa icke-Apple Siri-kompatibla enheter kommer att vara Ecobee termostat. Dessutom demonstrerade han användningen av Apple-systemet under själva evenemanget. Och tillsammans med den snabba demonstrationen diskuterades också kompatibiliteten eller stödet som den kommer att ge till Matter-standarden.

Det senare kommer utan tvekan att vara det viktigaste för HomeKits framtid, eftersom det gör att du kan utöka ditt ekosystem med kompatibla enheter. En aspekt där företaget alltid hade haft en nackdel med andra lösningar som Alexa eller Google Assistant. För även om det fanns enheter som var kompatibla med HomeKit, var antalet inte lika stort som Amazonas eller Googles assistent, och priserna var inte lika attraktiva.

Kommer det att vara säkert att använda Siri på andra enheter?

Medan de meddelade att med iOS 15 skulle förfrågningarna till Siri genomföras på själva enheten, så det skulle inte vara nödvändigt att skicka någonting via internet för att få rätt svar på vår begäran, men det är troligt att många undrade hur säkert det var skulle vara att använda Siri på andra enheter som inte är Apple eller en säker enklav.

I teorin borde det vara lika säkert, för Apple kommer att oroa sig för att inte bevilja någon certifiering eller etikett för support eller kompatibilitet om det inte ser det tydligt, om det inte uppfyller alla krav som kommer att ställas till varje en av enhetstillverkare som vill integrera fortsatte,

Fler nyheter från HomeKit

Just nu finns det några fler intressanta nyheter relaterade till Home Kit, med undantag kanske av Apple Watch-stödet för intercomfunktionen för HomePods och några andra små ytterligare detaljer. Eftersom det kan sägas att Apples operativsystem i år är mer än små uppdateringar snarare än supernyheter, även om dessa vissa små saker kan ha större inverkan än andra teoretiskt mer kraftfulla. Visst kommer vi småningom att upptäcka fler nyheter.