Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SilverStone Grandia GD07 recension: Centrera och betjäna dina media

Vi presenterar SilverStone GD07

Förra gången vi granskade ett av SilverStones Grandia-kapslingar var det GD04, och det var en recension som lanserade den första stora omarbetningen av hur vi testar fall. Sedan dess har SilverStone hållit Grandia-serien relativt stabil, men på CES visade de upp de nya GD07 och GD08, och idag har vi GD07 i hus.

SilverStone har förvandlat GD07 till ett hölje designat för att stoppa in så mycket datorer på ett så litet utrymme som möjligt inom rimliga gränser, och den horisontella orienteringen verkar göra den idealisk för användning som ett mediacenterhölje. Men inuti har den också en enorm mängd lagringskapacitet som tyder på att den också kan användas som en mediaserver. GD04 var ett fint fall när du väl justerade den och lade till en fläktkontroller; är GD07 idealisk vid första språnget?

Det är ganska imponerande vid första anblicken, med fyra externa 5,25″-enhetsfack. Du kommer att upptäcka att det är något som tyder på resten av höljet, eftersom GD07 är full av lagringsmöjligheter. Men vi hade också chansen att träffa SilverStone på CES 2012 och få en ordentlig rundtur i GD07, och så länge som denna recension fortsätter ska jag prata lite mer om besluten som togs vid utformningen av denna stora uppdatering av Grandia-serien. Det räcker med att säga att det är en utmärkt uppdatering som kanske vara precis vad du letar efter om du vill bygga ett kombinationsmediacenter/filserver (liknande det jag använder hemma), men det finns tydliga nackdelar jämfört med tidigare GD04 och GD05.

SilverStone Grandia GD07 Specifikationer
Moderkorts formfaktor

ATX, Micro-ATX, Mini-ITX

Drive Bays Extern

4x 5,25″

Inre

2x 2,5″ och 5x 3,5″

Kyl Främre

Bak

2x 80mm fläktfäste

Topp

Sida

1x 120 mm insugsfläkt och 1x 120 mm fläktfäste

Botten

2x 120mm insugsfläktar

Expansionsplatser

7+1

I/O-port

2x USB 3.0, 1x Hörlurar, 1x Mic

Strömförsörjningsstorlek

Standard ATX

Röjningar HSF

138 mm

PSU

220 mm

GPU

13,5″ / 343 mm

Vikt

15,4 lbs.
7 kg

Mått

6,9″ x 17,3″ x 17,1″
175 mm x 440 mm x 435 mm

Specialfunktioner

Stor avtagbar enhetshållare
Låsbar frontpanel
Extra horisontellt monterad expansionsplats
USB 3.0 via intern header

Pris Online från $140

GD07 är större på i stort sett alla sätt än sin föregångare, GD04, vilket betyder att den inte nödvändigtvis är föråldrad den modellen så mycket som den finns bredvid den. I utbyte mot den extra fastigheten ökar SilverStone antalet enhetsfack avsevärt och tillåter ett fullt ATX-moderkort istället för bara Micro-ATX eller Mini-ITX. Vi får även USB 3.0-anslutning på frontpanelen genom en medföljande intern header.

Precis som GD04 var en syskonmodell med GD05, skiljer sig i frontpanellayout, så GD07 och GD08 är lika. GD07 har mer exponerad expansion och en låsande framdörr som går nedåt, medan GD08 bara har två exponerade 5,25-tumsfack och ingen dörr. Personligen föredrar jag dörren; strömknappen är fortfarande exponerad, du behöver inte låsa dörr, den ger en renare finish och döljer den optiska enhetens aktivitets-LED. Om du föredrar den alternativa konfigurationen kommer GD08 dock att säljas för 145 USD och är för närvarande tillgänglig för förbeställning hos vissa återförsäljare.