Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SilverStone FT03: Inget annat som det

Vi presenterar SilverStone FT03

Falltestning är tillbaka hos AnandTech med fräschare, strängare och mycket mer grundliga tester, och vi kickar igång det med en doozy. Vi hade en chans att träffa SilverStone tillbaka på CES, och deras representanter tillät oss generöst att “ringa dibs” på vad som lätt var en av de mest intressanta höljesdesignerna på mässan, FT03. Sedan dess har den suttit glatt i mitt vardagsrum och väntat på montering och testning medan vi satte ihop vår testbädd och bestämde oss för korrekta testmetoder, och nu är väntan över. De galna forskarna på SilverStone har producerat ett antal unika och minnesvärda höljen, men FT03 kan vara deras galnaste hittills.

Det är bara passande att vi startar vår nya serie av fallrecensioner med en kapsling från samma tillverkare som producerade ämnet för vår senaste recension. Granskningen av SilverStone GD04 HTPC-höljet var föremål för viss bestörtning från er, läsekretsen, såväl som vår representant på SilverStone. Detta var ett fall jag valde för mitt eget personliga bruk (och fortsätter att använda till denna dag) till stor del baserat på dess rekommendation från SilentPC Review, och mitt primära problem med det var brus.

Mitt samtal med Tony Ou, SilverStone-representanten jag träffade på CES, var som en högteknologisk återgivning av “vem är först.” Han var upprörd eftersom han kände att jag gav GD04 kort tid för att gnälla om ljudnivåerna, med hänvisning till att när en fläktkontroll är installerad har höljet exceptionella termiska egenskaper samtidigt som det är anmärkningsvärt tyst. Jag höll med, men påpekade att jag kände att det inte borde behövas fläktkontroll till att börja med. Men vi lämnade samtalet och uppskattade varandras poäng, och jag tog till hjärtat hur imponerande SilverStones ingenjörskonst verkligen är. (Om du hade någon aning om hur många olika fläktkonfigurationer de testade i GD04 innan de bestämde sig för en som kan kyla ett par Radeon HD 4870X2 och en 140-watts AMD Phenom, skulle blodet skjuta ur ditt brus.)

Idag bär det samtalet frukt. Jag har konsekvent känt att SilverStone var som ASRock på kapslingsmarknaden, ute i sin egen värld och konstruerade all sorts galen hårdvara, helt obegränsad av konventionell designlogik. Resultaten är alltid spännande och FT03 är en av deras mest imponerande designs hittills.

Specifikationer för SilverStone FT03
Moderkorts formfaktor

Micro ATX, Mini ITX

Drive Bays Extern

1x Slimline Slot-laddande Optical Bay

Inre

2x 3,5″ eller 2,5″, 1x 2,5″, 1x 3,5″ hot-swappable

Kyl Främre

Bak

Topp

1x 120mm frånluftsfläkt

Sida

Avtagbar ventil

Botten

2x 120mm insugsfläktar

Expansionsplatser

5 (4 huvud, 1 tillbehör)

Främre I/O-port

Topp I/O-port

2x USB 3.0 (routingkabel), hörlurs- och mikrofonuttag

Strömförsörjningsstorlek

Standard ATX

Undanröjning

180 mm (PSU), 13,77″ (expansionskort), 167 mm (CPU HSF)

Vikt

14,77 lbs.

Mått

11,18″ x 9,25″ x 19,17″

Pris 169,99 USD

Bara för att ge dig en förhandstitt på kommande attraktioner, ska jag påpeka att jag har en boutiquebyggd intern som använder en Corsair H70 för att kyla CPU:n och två GeForce GTX 580:or…allt i detta hölje.