Silicon Power Armor A75 recension: En solid bärbar enhet

0 Shares

Bärbara enheter – särskilt de som innehåller en vanlig hårddisk på insidan – måste hanteras med försiktighet. Det är bara sunt förnuft, men om du tycker att det är svårt är Silicon Power Armor A75 något för dig.

Den här bärbara enheten är designad för att skydda data från missöden, men den lyckas ändå vara kompakt, snygg och snabb. Till cirka $60 för 1 TB (eller $85 för 2TB), är det här enheten för dem som arbetar i tuffa miljöer, eller helt enkelt klumpiga.

Armor A75 inkluderar bara en USB-C till USB-A-kabel.

Silicon Power Armor A75: Robust och snygg design

Armour A75 har en hel aluminiumkropp med snygga spår som hjälper till med ett grepp. Enheten drar inte till sig fingeravtryck alls, och du kan enkelt torka bort eventuella fläckar på dess blanka yta.

Höljet helt i metall tjänar mer än att göra körningen estetiskt tilltalande. Det gör det också möjligt för Armor A75 att vara kompatibel med MIL-STD 810G stötsäker av militär kvalitet. Specifikt är drevet planerat att överleva fall från upp till 1,2 meter (4 fot). Bara cirka 12 mm tjock, detta är en av de tunnaste stötsäkra bärbara enheterna du kan hitta.

Jag försökte tappa den några gånger på ett trägolv, och det fungerade verkligen bra efter det. Ändå, som alla lagringsenheter, bör du inte släppa den för skojs skull – A75 har en vanlig hårddisk – och inte en solid-state-enhet – på insidan. Även om en droppe inte blockerar enheten, kan den skapa dåliga sektorer som leder till en kortare livslängd.

Silicon Power Armor A75: Hårdvaruspecifikationer

Gränssnitt USB 3.1 Gen 1 (6 Gbps) med en USB-C-port
USB 2.0-kompatibel Ja
Kapacitet 1TB, 2TB
Stötsäker nivå MIL-STD 810G
Mått 4,9 x 3,2 x ,5 tum (124,4 x 82 x 12,2 mm)
Vikt 6 oz (169 g)
OS som stöds Windows XP och senare, Mac OS 10.5 och senare
Garanti 3 år

Silicon Power Armor A75s detaljbilder

Silicon Power Armor A


Silicon Power Armor A


Silicon Power Armor A


Silicon Power Armor A


Silicon Power Armor A


USB-C med USB 3.0 hastighet

Armor A75 har en USB-C-port vilket är en välkommen funktion eftersom den är framtidssäker. Två saker att notera här dock. För det första har enheten USB 3.1 Gen 1 (alias USB 3.0) vilket betyder att den har en hastighet på bara 5 Gbps, hälften av USB 3.1 Gen 2.

För det andra innehåller enheten endast en USB-C till USB-A-kabel. Om du behöver använda enheten med en USB-C eller en Thunderbolt 3-port, måste du skaffa en USB-C till USB-C-kabel själv.

Arkaiskt filsystem, svåranvänd programvara

Ur förpackningen är enheten förformaterad i FAT32 vilket är ett fruktansvärt val. Medan FAT32 låter enheten fungera omväxlande med både Mac- och Windows-datorer, har den en maximal filstorlek på bara 4 GB.

Eftersom många typer av data, särskilt filmer, kräver mycket mer än 4 GB att hålla, använder de flesta bärbara enheter inte FAT32 utan exFAT istället, som fallet med Samsung T5. Som sagt, du måste formatera om Armor A75 till ett annat filsystem direkt för att undvika framtida problem.

Armor A75 innehåller SP Widget-mjukvara som lär hjälpa till med säkerhetskopiering och kryptering av enheten. Du bör dock skippa denna programvara helt.

SP Widgets utseende är inte bra, men ändå bättre än dess funktioner.

För att ladda ner det måste du registrera ett konto hos Silicon Power. Viktigast av allt, själva programvaran är fruktansvärd. Det är som ett halvfärdigt läxprojekt av en amatörprogrammerare som inte är säker på vilken typ av uppdrag han ska ha. Använd Windows filhistorik och Macs Time Machine för säkerhetskopiering istället.

Silicon Power Armor A75: Snabb prestanda

Armor A75 var snabb i mina tester, för en USB 3.0-enhet alltså. Den har en bibehållen kopieringshastighet på 117MB/s för skrivning och 119MB/s för läsning; båda var nära de snabbaste bland sina kamrater.

Portable Drive-resultat

Enheten fungerar också med en USB 2.0-port, men i det här fallet toppade den runt 35MB/s.

Slutsats

Armor A75 är inte en bärbar enhet som du måste ha. Men om du är ute efter en relativt prisvärd lagringsenhet med ett extra lager av skydd mot oavsiktliga fall är det värt att överväga.

Om du är villig att spendera mer, kolla in den lika robusta SSD-baserade Samsung T5 som är mycket snabbare och ännu mer kompakt.

0 Shares