Shopify vill inte att säljare använder Amazons kassaverktyg

Shopify vill inte att säljare använder Amazons kassaverktyg

Shopify fastställer lagen: E-handelssäljare måste använda Shopify Checkout och kan inte välja Amazons “Buy With Prime” kassaintegrering. Att använda något annat än Shopify Checkout strider faktiskt mot e-handelsjättens användarvillkor.

Shopifys resonemang citerar flera säkerhetsproblem – risken för stulen data och avsaknaden av Shopifys eget bedrägeriskydd.

Är Shopify bekymrad över säkerheten eller mer intresserad av att hindra Amazon från att växa sin lukrativa andel i e-handelsområdet? Hur som helst, de två företagen förblir jättar i branschen, så detta är inte en sammandrabbning som alla småföretagare som säljer online kan ignorera.

Varför kan inte Shopify-handlare använda “Köp med Prime”?

Amazons kassaintegration, kallad “Köp med Prime”, låter kunder i en onlinebutik gå till kassan med ett klick, förutsatt att de är inloggade på sitt Amazon Prime-konto. För att lägga till det måste säljare inkludera Amazons HTML-kod på sina webbplatser för att skapa knappen som köpare kommer att använda.

Nu rapporterar undersökningsföretaget Marketplace Pulse att Shopify skickar sina säljare varningar så snart de lägger till den koden. Säljare kan fortfarande använda “det externa kassaskriptet som inte stöds”, men kommer inte att få något stöd från Shopify, som varnar:

“Du har ett kodavsnitt på ditt skyltfönster som bryter mot Shopifys användarvillkor. Det här skriptet tar bort Shopifys förmåga att skydda din butik mot bedrägliga beställningar, kan stjäla kunddata och kan leda till att kunder debiteras fel belopp.”

Shopify fortsätter att säga att de inte kan garantera att olika funktioner kommer att fortsätta fungera, inklusive bedrägeriskydd och beställningsnoggrannhet.

Försöker Shopify frysa Amazon?

Shopifys uttalade anledning till att avskräcka sina användare från att lägga till Amazon-knappen är att koden kommer att göra handlare sårbara för säkerhetsproblem.

Men det är en uppenbar vändning av företagets tidigare position. När integrationen först blev tillgänglig i juli förra året, sa Shopifys vd Tobi Lutke till investerare på vinstmötet för första kvartalet att integrationen “passar perfekt in i vår världsbild, och den är inte alls lika nollsumma som vissa människor tror att den är. ”

Rapporter visar att interna åsikter alltid har skiljt sig åt. Enligt The Information i maj diskuterade Shopify-anställda om de skulle tillåta integrationen överhuvudtaget.

När allt kommer omkring är Amazon Shopifys största rival, och Shopifys senaste förvärv av uppfyllelsetjänsten Deliverr antyder att Shopify kommer att konkurrera mer direkt med Amazon om ännu fler delar av e-handel inom en snar framtid.

Hur kan småföretag dra nytta av det?

Monopol är aldrig goda nyheter för de små, och Amazon och Shopify dominerar båda stora delar av e-handelswebbplatsen. En onlinenärvaro är nyckeln för småföretagare överallt. Nu när Shopify till synes drar stridslinjerna kan vi förvänta oss ännu fler sammandrabbningar på vägen.

På kort sikt kan det vara till hjälp för små företag, eftersom varje företag har ett incitament att erbjuda en bättre upplevelse än det andra. Men när det gäller att begränsa de verktyg som säljarna har för att öka försäljningen – som att erbjuda ett friktionsfritt köpalternativ med ett klick – är det inte lika bra.

Säljare som helt vill välja bort Amazon-Shopify-debatten har dock alternativ. Vi har rankat alla de bästa webbplatsbyggarna för e-handel specifikt och fann det Wix kan vara det bästa alternativet för ett litet företag.

Andra alternativ inkluderar Squarespaceför dess fantastiska marknadsföringsfunktioner, såväl som vårt budgetval, Square Onlinevilket fungerar utmärkt med den populära POS. Shopify är fortfarande den bästa webbplatsbyggaren för större e-handelsföretag.

Relaterade Artiklar

Back to top button