Sharp Aquos R6, telefon med en 1-tums kamerasensor

0 Shares

Sharp Aquos R6 och dess entumskamera

Varumärket Sharp är sannolikt bekant för många bara från vissa tv-apparater eller andra hemelektronikprodukter som radioapparater, men bara i förbigående. Och det vore helt normalt eftersom det, trots att det är ett företag som grundades 1912, huvudsakligen bedrivs i Japan.

Där, i den uppgående solens land, är det där Sharp lanserar sina huvudprodukter och förslag. Dessutom kommer de flesta inte att veta det, men Sharp var märket som hade en av de första helskärmsmobilerna på marknaden när resten av tillverkarna fortfarande lanserade höga sortiment med väldigt generösa märken, fysiska knappar osv.

Jo, förra året överraskade de redan med en smartphone med en skärm med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och nu är den tillbaka på ett stort sätt, men den här gången med en bakre kamera som använder en 1-tums sensor. Det vill säga en fotografisk sensor som är betydligt större i storlek än de som används av tillverkarna som är mest engagerade i mobilfotografering och att utan att vara den första att göra det (Panasonico introducerade redan en i sin sena Panasonic Lumix CM1) kommer att vara drömmen för alla användare. engagerad i att få ut det mesta av mobilfotografering och till alla de som bad om något sådant istället för så många sensorer.

De nya Aquos R6 är den Sharp-telefon som får mest uppmärksamhet just nu för den stora sensorn som den har i sin huvudkameramodul skapad tillsammans med Leica. A 1-tums sensor det tillsammans med en objektiv med F1.9 bländare och en ToF-sensor (Time of Flight för att mäta skärpedjup) skulle placera det som ett unikt förslag och a priori kapabelt att erbjuda resultat i unika situationer med svagt ljus.

För att ge dig en uppfattning har Sony ZV-1 en sensor av samma storlek och vi kunde redan i vår analys se kapaciteten för både foto och video som erbjuds av denna lilla kompakta från en annan av de viktigaste japanska tillverkarna inom alla typer av betingelser. speciellt i mindre ljus.

Och inte bara en bra prestanda i svagt ljus skulle den kunna erbjuda, utan också en bra kvalitet i allmänhet eftersom sensorn skulle ha en upplösning på 20 MP. Ett antal pixlar med vilka, utan att gå överbord så att storleken på varje captor är intressant för svagt ljus situationer, det skulle kunna spelas för att kunna leka med klippningen på själva sensorn och erbjuda något zoomalternativ trots att man inte har två objektiv.

En exklusiv smartphone för den japanska marknaden

De dåliga nyheterna om denna Sharp-satsning? Tja, praktiskt taget samma som med resten av terminalerna som lanserats de senaste åren: det skulle det endast för den japanska marknaden . Så om du ville skaffa en så måste du hitta ett sätt att köpa den och skicka den till ditt hemland. Eller ta ett “hopp” till Japan och passa på att köpa den där.

Hur som helst, det intressanta med att se Sharp våga göra något sådant är att andra kanske följer i hans fotspår. Vem vet om Xiaomi, Oppo eller någon annan kinesisk tillverkare riskerar att introducera en sensor med sådan upplösning och speciellt storlek i en av sina flaggskeppstelefoner.

Fotoexempel gjort med Sharp Aquos R6 publicerad av tillverkaren

För närvarande väntar vi på att se vilken verklig kvalitet den här enheten kan erbjuda. Något som säkert inte kommer att hända på länge sedan det går till försäljning den 18 juni , återigen, bara i japanska länder. Ändå precis som

0 Shares