Sessioner: Vi, Safe Music for Twitch frÄn skaparna av LoL

0 Shares

Musik, upphovsrÀtt och videoplattformar

Alla som har skapat innehÄll, oavsett nÀstan vilken videoplattform jag hamnade publicerad pÄ, vet att en av de största huvudvÀrkarna Àr vilken musik man ska anvÀnda. De flesta erbjuder sina egna bibliotek eller samlingar med sÄnger det borde i teorin inte skapa nÄgra problem eftersom anvÀndningen av dem var överenskommen med skivbolagen. Problemet Àr att detta ibland Àr vridet och de tvingas ta bort allt innehÄll som anvÀnder dem.

För att lösa dessa problem vÀljer mÄnga anvÀndare musiktjÀnster som genom ett mÄnadsabonnemang ger tillgÄng till en ganska bred musikkatalog som garanterar variation och Àven noll problem med licensfrÄgor. Naturligtvis Àr det inte alla som vill eller kan betala för dem.

DÀrför Àr det nya förslaget frÄn Riot Games intressant. Utvecklarna av det populÀra spelet League of Legends har slÀppt ett album med musik som innehÄllsskapare kan anvÀnda till free pÄ sina liveströmmar pÄ Twitch, YouTube eller nÄgon annan videoplattform. PÄ sÄ sÀtt kan de glömma eventuella ansprÄk och förlora bÄde intÀktsgenereringen av innehÄllet och den trafik och synlighet det ger dem.

Sessioner: Vi

Albumet slÀppt av Riot Àr Sessioner: Vi, en produktion som bestÄr av 37 spÄr som har skapats av producenter som Junior State, Laxcity, Chromonicci och Tennyson med en lo-fi-stil. Totalt en timme och fyrtio minuter musik som du utan problem kan anvÀnda live pÄ Twitch, YouTube-videor, samt innehÄll som du kan ladda upp till plattformar som Instagram, TikTok, etc.

I en snabb lyssning passar de flesta av lÄtarna sÀkert perfekt för videostilen för mÄnga anvÀndare och sÀrskilt de som upptrÀder live och vill ha nÄgot som lÄter i bakgrunden, pÄ en mycket lÄg volym, men ger den punkten som gör den direkta i sig Àr nÄgot roligare nÀr det finns vissa vanliga tystnader.

SÄ om du Àr en streamer eller innehÄllsskapare bör du lyssna pÄ hela albumet. SÀkert ett Àmne passar dig för ett framtida projekt eller videor. Och om det inte vore sÄ av nÄgon anledning, var försiktig för det verkar inte som att det kommer att bli det sista albumet av den hÀr typen som Riot Games slÀpper för dess sÀkra anvÀndning i skapandet av audiovisuellt material.

Du kan lyssna pÄ albumet pÄ plattformar som Spotify, Amazon Music, Apple Music, YouTube Music och deezer genom lÀnkarna du hittar hÀr .

Förresten, som en kuriosa, har albumet ocksÄ en kopplingspunkt med karaktÀrerna i spelet och den hÀr gÄngen verkar det tjÀna till att spegla hur hon Àr , en kriminell med högteknologiska knytnÀvar som rör sig genom Zauns gator.

0 Shares