Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

September Nexus Android 5.1.1 Släpp: 10 saker att veta

Googles lansering av en ny Nexus Android 5.1.1 Lollipop-byggnad inför sin kommande Android 6.0 Marshmallow-release. Idag vill vi ta en titt på allt du behöver veta om den här nya Nexus Android 5.1.1-versionen.

Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringen har varit ute i flera månader nu men Google fortsätter att lansera nya Android 5.1.1-byggnader till Nexus-användare. Allt är en del av företagets nya åtagande att lansera säkerhetsuppdateringar i rätt tid.

I juli kom Stagefright-sårbarheten till rubriker. Strax efter ankomsten till huvudscenen meddelade Google att de skulle lansera månatliga säkerhetsuppdateringar till sin Nexus-smartphones och surfplattor. Företaget har hållit sitt ord.

Förra månaden slog en ny Android 5.1.1-byggnad Nexus-användare och tidigare denna månad började Google driva ut ytterligare en Android 5.1.1-byggnad som inte ger nya funktioner utan istället ger säkerhetsuppdateringar och buggfixar.

Nexus6-21-620x412

Den här nya Nexus Android 5.1.1-uppdateringen i september är inte stor men den är viktig av några anledningar. En, den syftar till att förbättra Nexus-enheter. Och två, som alla uppdateringar, har potential att orsaka problem för Nexus-användare. Faktum är att det redan är som vi kommer att visa dig.

Medan Android Marshmallow-utgåvan närmar sig har Nexus-användare åtminstone ytterligare en Lollipop-uppdatering att kämpa med och idag vill vi titta närmare på de viktigaste sakerna att veta om den här Nexus Android 5.1.1-uppdateringen i september.

Denna snabba sammanfattning tar en titt på nuet och det tar också en titt på vad du behöver veta om framtiden. Tänk på dessa när utrullningarna fortsätter.

Android 5.1.1 OTA: er träffar Nexus 5, Nexus 6 & More

Det första man ska veta om september Nexus Android 5.1.1-utgåvan är att den rullar ut, Over-the-Air, för flera välkända enheter.

Vi fick precis Nexus 5 Android 5.1.1 bygga OTA-prompten på onsdag och det är ett tecken på att företaget äntligen gör framsteg med sin release för Nexus 5.

Det rullar också ut för Nexus 6, Nexus 4, Nexus 7 2013, Nexus 9 och Nexus 10. Nexus 7 2012 kommer inte att få den här uppdateringen och den kommer inte att få några framtida uppdateringar. Om du är orolig för nya funktioner och säkerhet kan det vara dags att uppgradera från 2012-modellen.

Du kan söka efter den nya byggnaden i avsnittet Om i dina inställningar och det kommer också att fråga dig när den är tillgänglig. Vi väntade bara på prompten.

Du kan hoppa över OTA

Om du inte vill vänta på att OTA anländer kan du alltid installera manuellt. Du har två alternativ till ditt förfogande.

Om du är rotad och olåst kan du installera fabriksbilderna på din Nexus-enhet just nu. Se bara till att du väljer rätt version.

Nexus-5 11.03.29

Du kan också ladda ner filerna från Googles servrar och sidladda dem på det sättet. Du hittar rätt filer här. Om du inte är skicklig med att installera Android-programvara manuellt bör du vänta på att OTA-prompten kommer fram.

Vi förväntar oss att Google kommer att slutföra denna lansering före slutet av månaden och du bör få uppdateringen snart, om du inte redan har gjort det.

Du bör förbereda dig innan du uppdaterar

Detta är en liten uppdatering men även de minsta Android-uppdateringarna kan ha en enorm inverkan på enhetens prestanda. Det är därför vi alltid ber användarna, särskilt nybörjare av Android-användare, att förbereda sig inför OTA-uppdateringen.

Vi har sammanställt en guide som tar dig igenom några saker att göra för att förbereda dig för den här lilla men viktiga Android 5.1.1-versionen. Du behöver inte följa dem alla utan ge dem en titt om du är ny på Android eller vill ha en uppfriskningskurs.

September Android 5.1.1 Build är liten

Tänk på att den här uppdateringen är liten. Nexus 5: s nya Android 5.1.1-byggnad är 16 MB. Det är väldigt litet för en Android-uppdatering.

Det beror på att det är en säkerhets- / bug fix-uppdatering. Det kommer inte med några nya funktioner eller något som kommer att imponera dig visuellt. Det är tänkt att hjälpa till att stabilisera din telefon eller surfplatta. Här är den fullständiga listan över ändringar som kommer med uppdateringen.

September Android 5.1.1 Uppdateringsproblem uppstår

Detta är en liten uppdatering, 16 MB för vissa användare. Men som vi nämnde kan även de minsta uppdateringarna orsaka problem med dem. Den här uppdateringen är inte annorlunda.

Vi ser redan Nexus-användare ta sig till Nexus Help Forums för att klaga på nya Android 5.1.1-problem efter den nya septemberuppdateringen. En Nexus 5-användare säger att hans enhet inte längre laddas efter uppdateringen. Vi ser också att människor stöter på problem när de försöker installera det. Det här är bara några exempel.

Nexus-5-10

Även om vi inte har sett några utbredda problem dyker upp under timmarna efter det släpptes, vill du ändå vara extremt försiktig. Du tar alltid viss risk när du installerar dessa Android-uppdateringar. Något som du bör tänka på eftersom vi kommer att se mycket mer av dessa säkerhetsuppdateringar.

Prova dessa korrigeringar

Om du stöter på problem med denna Nexus Android 5.1.1-version, vill du läsa vår lista med korrigeringar för vanliga Android 5.1.1-problem.

Dessa korrigeringar fungerar inte garanterat men de har hjälpt ett antal Nexus-användare att krossa sina irriterande problem.

Några andra användbara resurser

Dessa korrigeringar är en bra utgångspunkt. Om du inte hittar en lösning där vill du förgrena dig och titta på några andra resurser.

Försök först med Nexus Help Forum. Det här är ett bra ställe att dela och absorbera feedback och det är också ett bra ställe att be om hjälp med problem. Det är en mycket aktiv gemenskap och det är det första stället att vända sig om du inte hittar en lösning på ditt problem.

Om du inte gillar Nexus Help Forum kan du prova Android Centrals Nexus-forum eller XDA-utvecklare för hjälp. Fråga snällt så kan du få lite hjälp.

September Android 5.1.1 Uppdatera intryck

Vi har också sammanställt en del inledande feedback angående september Nexus 5 Android 5.1.1-utgåvan.

Nexus-5-2

Vi installerade uppdateringen tidigare i veckan och hittills går den vackert på Nexus 5. Vi har inte sett några större problem. Vi förväntar oss inga problem i framtiden men du kan aldrig vara för säker. Problem kan dyka upp när som helst.

Senaste Lollipop-uppdatering

Om du har problem med Android 5.1.1 på din Nexus-telefon eller surfplatta, vet du att nästa felkorrigeringsuppdatering förmodligen kommer att vara Marshmallow, inte Lollipop.

Googles bekräftade en Android 6.0 Marshmallow-uppdatering för Q3 och Q3 slutar när september slutar. Med andra ord närmar vi oss dess ankomst.

Nexus-5-7

Android 6.0-uppdateringen kommer att ge massor av nya funktioner till bordet men det kommer också att ge några förbättringar och korrigeringar till Nexus-enheter. Det finns en mycket god chans att det kommer att släta över några problem från Android 5.1.1 och det är därför du vill hålla ett öga i slutet av september.

Utgivningsdatum för Nexus Android 6.0

Släppet är bekräftat för Q3 men det betyder inte att varje enskild Nexus-telefon och surfplatta kommer att få Android 5.1.1-ersättning denna månad. Google tenderar att skjuta ut sina versioner vilket innebär att vi förmodligen kommer att se att vissa människor får det i oktober.

Vi vet nog säkert den 29 september. Google bekräftas nu att ha en Nexus-händelse planerad för den dagen och vi kommer förmodligen att höra allt om uppdateringen och dess släppdatum under evenemanget. Förhoppningsvis strömmar Google live det så att alla kan titta.

Nexus 5 Android Marshmallow Release: 7 saker att förvänta sig

Nexus 5 Android Marshmallow Releaseinformation

Nexus 5 Android Marshmallow Releaseinformation

Google pratar fortfarande inte om Nexus 5 Android Marshmallow-utgåvan, men vi förväntar oss att det kommer att duscha Nexus 5-användare med nya detaljer inom en snar framtid.

Nexus-lanseringsrykten pekar på ett tillkännagivande i San Francisco den 29 september. Detta datum är inte satt i sten men det verkar troligt.

Det här datumet kommer sannolikt att fungera som startplatta för de två ryktade Nexus-smartphonesna och Android Marshmallow-uppdateringen. Och det är här du kan förvänta dig att Google för första gången beskriver sina offentliga utgivningsplaner.

Vi förväntar oss att företaget kommer att prata om Android Marshmallow-funktioner och vi förväntar oss att det kommer att bekräfta sina lanseringsplaner för äldre Nexus-telefoner och surfplattor som Nexus 5. Detta är standardutgivningsprotokoll för Android och vi förväntar oss inget ovanligt från Google.

Vi skulle inte heller bli förvånade om vi såg flera rykten om Nexus 5 Android 6.0-utgåvor före detta lanseringsdatum. Vi handlar vanligtvis om Googles planer innan det kan avslöja planerna. Så om du är intresserad av Android 6.0 vill du hålla ett öga i september.