Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SEO-uppgraderingar: 4 tips för att bemästra kraften i Instagram för dina företag

Instagram är en av de mest använda sociala medieplattformarna i skrivande stund. Faktum är att den har över 1 miljard konton över hela världen och mer än 500 miljoner användare är aktiva varje dag. Med dessa siffror inser varumärken och företag snabbt behovet av att ha en bra närvaro på denna plattform.

Precis som andra sociala mediekanaler måste du dock ha en utmärkt strategi för att få ut det mesta. När du säger utmärkt strategi måste du veta vad som är det bästa innehållet att lägga upp på ditt konto, den bästa tiden att lägga upp den och vem du riktar dig till.

Med det i åtanke är här fyra användbara tips för att bemästra Instagrams marknadsföringsförmåga för dina varumärken och företag.

Optimera din profil Bio

Hur du skriver din 150-karaktärs Instagram-bio är en avgörande aspekt för att skapa ett märkbart första intryck för din publik. Det här avsnittet är den första raden i ditt konto. Därför bör du optimera din bio för att förmedla ditt varumärkes identitet.

I linje med det måste du skriva något som ger användarna en uppfattning om dig, vad du publicerar, de tjänster du erbjuder och i slutändan vad ditt företag handlar om. Du måste också uttrycka ditt varumärkes personlighet i 150 tecken. Därför bör du välja dina ord klokt.

Med det begränsade antalet tecken i åtanke är det dessutom viktigt att göra din Instagram bio tydlig, kortfattad och övertygande. Här är några tips för dig:

  • Använd korta och enkla ord för din bio och separera din text med radbrytningar.
  • Använd emojis för att skapa en känsla av varumärkespersonlighet i färre karaktärer.
  • Använd CTA eller uppmaning till handling för att berätta för din publik vad de ska göra efteråt. Du kan använda ord som “kontakta oss här för mer information” eller “klicka här för att besöka vår webbplats.”

Skapa övertygande innehåll

Ett av de bästa sätten att fånga användarnas uppmärksamhet är att skapa övertygande innehåll. Det är troligt att människor klickar, kommenterar och delar vad de tycker är berömbara och berömvärda inlägg.

Att dela citat och textbaserade bilder är till exempel ett effektivt sätt att öka engagemanget eftersom de flesta älskar att läsa citat som de kan förstå och relatera till sina nuvarande känslor. Bortsett från det kan du också skapa innehåll som utnyttjar följande:

  • Branschspecifik statistik
  • Citat från inflytelserika personer i din bransch
  • Recensioner från nöjda och nöjda kunder

Dessutom är här några idéer som kan hjälpa dig att få dina kreativa juicer att flyta:

  • Lägg upp bilder som utbildar och informerar din målgrupp om du vill skapa varumärkesmedvetenhet.
  • Kör specialerbjudanden och lägg upp foton av din produkt om du vill sälja mer.
  • Lägg upp den typ av innehåll som människor i din bransch delar mest om du vill ha mer publik.

Läs också: Se någons Snachat-berättelse utan att de vet

Var uppmärksam på dina Instagram-berättelser

Instagram Stories är en ny funktion på Instagram som låter dig lägga upp och dela alla stunder på din dag. Du kan lägga till videor och bilder så mycket du vill som visas i ett bildspelformat. Ditt inlägg försvinner dock efter 24 timmar.

Med den tidsramen bör du få ut det mesta av den här funktionen. Du kan följa tipsen nedan för fantastiska Instagram-berättelser som kan hjälpa dig att öka ditt varumärke:

# 1. Markera en kreativ process

Eftersom människor älskar att se hur saker skapas kan du visa dem en del av processen att göra dina produkter, skisser, mönster eller grafik.

Om du gillar livsmedelsbranschen kan du visa hur dina snacks, desserter eller menyer görs. Om du är hemma kan du visa din publik före och efter bilder eller videor av röran. Bortsett från det kan du också inkludera en smyga om dina nya tjänster eller artiklar.

# 2. Skapa specialerbjudanden

Att skapa specialerbjudanden exklusivt för din Instagram-publik är en utmärkt strategi för dina Instagram-berättelser. Du kan erbjuda rabatt på dina speciella evenemang eller nya tjänster som bara dina följare kan utnyttja inom 24 timmar.

Du kan lägga upp teaser-foton för att få hype upp innan du delar din berättelse tillsammans med fullständiga detaljer och ger koden i din Instagram-berättelsevideo. Du bör komma ihåg att det är viktigt att tillhandahålla en direktlänk där din publik kan göra anspråk på sina rabatter.

# 3. Ta din publik bakom kulisserna

Eftersom Instagram-berättelser bara är synliga i 24 timmar är det ett utmärkt tillfälle att dela inlägg bakom kulisserna. Dessa videor och bilder humaniserar ditt företag och visar din publik att ditt varumärke är en produkt av gemenskap och samarbete med människor som arbetar tillsammans.

Du kan visa bilder eller klipp medan du ställer in evenemang, hjälper till i samhället, ger tips eller intervjuar dina kunder. Till skillnad från tipset 1, som fokuserar på din process, skulle inläggen bakom scenen vara mer fokuserade runt dig som varumärkesägare och de människor som arbetar med dig.

# 4. Lägg till värde

När du publicerar videor och bilder i din Instagram-berättelse, se till att du lägger till värde. Det är också viktigt om du vill konvertera dina följare till kunder. Du kan också lägga till klistermärken, #hashtags, länkar och mer. Du kan ha kul med dina Instagram-berättelser medan du visar upp ditt varumärkes personlighet.

Läs också: Så här loggar du ut från WhatsApp

Utöka din räckvidd genom Hashtags

I Instagrams värld är hashtaggen ett kraftfullt verktyg för att få uppmärksamhet och få ditt varumärke att sticka ut. Med det sagt bör du välja rätt hashtags som är perfekta för ditt inlägg. Du måste se till att de har relevans för de tjänster och produkter du erbjuder.

Dessutom måste du vara mer specifik så mycket som möjligt så att du hittar bland de miljoner inläggen på Instagram varje dag. Du måste komma ihåg att utan hashtags och misslyckande med att använda rätt kommer du inte att få den typ av engagemang du vill uppnå.

Hämtmat

Att få ditt varumärke att utmärka sig bland miljontals liknande företag på Instagram är inte en lätt uppgift. Om du vill bli hittad måste du tänka på ett unikt sätt att få användarnas uppmärksamhet.

Med detta sagt kan de tips som nämns ovan hjälpa dig att få ut det mesta av Instagram. Att utnyttja denna plattform är ett av de bästa sätten att förbättra din marknadsföringsstrategi för ditt företags tillväxt och framgång.

Författare Bio

Liezen Anne Inte är en av innehållsspecialisterna på KKC Outsourcing Corporation. Hon skriver olika ämnen relaterade till digital marknadsföring, fastighetsskyddstjänster och sociala medier. När hon inte arbetar älskar Liezen att spela utomhuslekar som badminton och volleyboll.

Nästa Läs: Bästa Android Dialer-appar