SEO-resurser: bloggarna, verktygen och plattformarna du behöver kolla in

ett_skrivbord_med_en_dator

Även de mest kunniga SEO-specialisterna kommer då och då att stöta på ett problem som de inte vet hur de ska lösa. Men om du är expert på ditt företag, vart kan du vända dig för att få hjälp?

Jag frågade medlemmar i våra sök- och interna marknadsföringsteam vilka deras favorit SEO-relaterade resurser är. Här är några av de bästa:

Google

Google skrev i princip reglerna för sökning, så de är nästan alltid din bästa resurs för att avgöra hur man rankar bättre. Deras svit med Google Webmasters-verktyg kan hjälpa dig att uppnå dina SEO-mål.

Hjälpgemenskap för webbansvariga

Hjälpgemenskapen för webbansvariga är extremt användbar. Den har en sektion med vanliga frågor där du snabbt kan lösa vanliga problem. Det finns också ett forum där du kan ställa frågor om en mängd olika kategorier, inklusive “Genomsökning, indexering och rankning”, “Säkerhet, skadlig programvara och hackade webbplatser”, “Strukturerade data” och “Search Console”.

Webmaster Central blogg

Webmaster Central-bloggen tillhandahåller uppdaterad information om de senaste ändringarna i Google. Till exempel skrev de en blogg om de senaste ändringarna av “nofollow”-länkar.

Search Console

Google erbjuder också sin Search Console som är en free tjänst som kan hjälpa dig att spåra din webbplats prestanda och felsöka eventuella fel som uppstår. Det är särskilt användbart för att avgöra hur din publik hittar din webbplats. Du kan titta på frågorna som folk söker innan de går in på olika sidor och upptäcka hur dina personligheter upptäcker ditt innehåll.

Google Analytics

Google Analytics kan också hjälpa dig att utveckla en djupare förståelse för din målgrupp och rapportera om dina resultat. Det ger dig verktyg för att analysera var du genererar mest trafik och segmentera besökare baserat på källa och plats.

Google sökordsplanerare

Ett annat användbart program är Googles sökordsplanerare, som är en del av Google Ads. Även om det är mycket användbart för betald sökning, är verktyget också fördelaktigt för SEO. Det hjälper dig att hitta relaterade sökord, undersöka historiska sökordstrender och avgöra hur konkurrenskraftigt det är att ranka för varje term.

Ytterligare resurser

Några andra resurser att kolla in inkluderar Google Search Developers Guide, som inkluderar tillgångar för att vara mobilvänlig, förbättra din podcast och förstå sökfunktioner, och startguiden för sökmotoroptimering (SEO), som ger en grundlig översikt av SEO-grunderna.

Moz

Moz grundades 2004 med uppdraget att förenkla SEO för marknadsförare. De har en mängd olika tillgångar för att göra just det.

SEO Learning Center

SEO Learning Center är ett av de mest användbara områdena på deras webbplats. De ger detaljerad information om många SEO- och webbplatsgrunder som SEO på plats, rankning och synlighet, länkar och länkbyggande, nyckelord, innehållsmarknadsföring, mobil SEO och mycket mer.

De har också mer specifika sektioner under varje kategori. Till exempel, under On-Site SEO har de information om titeltaggar, metabeskrivningar, alt-text, duplicerat innehåll, webbadresser och andra kategorier som låter dig gräva djupare i varje ämne. Vi använder förhandsgranskningsverktyget för titeltaggar hela tiden på New Breed för att se hur våra bloggtitlar kommer att visas i sökresultaten.

Moz-gemenskapen

Liksom Google har Moz en community där användare kan ställa frågor och finslipa sina SEO-kunskaper. Community- och evenemangssidan innehåller tillgång till bloggen som innehåller innehåll från en mängd olika branschbidragsgivare inom en rad kategorier. Användare på alla nivåer kan hitta användbar information där.

Google Algorithm Update History

Moz har också en lista över uppdateringar av Googles algoritmer. De har information så långt tillbaka som 2000, så du kan korsrefera trender i dina sökrankningar med Googles uppdateringar och dra nytta av förändringar när de kommer i pipeline.

Länka Explorer

Sammantaget är Moz största styrka deras koppling till domänmyndigheten. Det är en poäng som de tagit fram för att förutsäga hur väl en given webbplats kommer att rankas på resultatsidorna. Moz tillhandahåller en länkutforskare som låter användare analysera webbadresser och innehåller information om auktoritet. De utvecklade också en free Chrome-tillägg som automatiskt genererar webbplatsens auktoritetspoäng.

Ytterligare resurser

Andra Moz-tillgångar att kolla in inkluderar en mängd olika free SEO-verktyg och en lista med guider, whitepapers och fallstudier i deras resurscenter.

Neil Patel

Neil Patel anses allmänt som en SEO-vetare, och han har en bredd av kunskap som han delar med sig av på sin webbplats.

Ubersuggest

Neil utvecklade ett verktyg som heter Ubersuggest som låter användare söka på vissa domäner eller nyckelord för att se hur sökresultaten ser ut kring dessa frågor. Om du till exempel söker på en domän kan den visa dig de högst rankade sidorna för den webbplatsen. Om du söker på ett sökord kan det visa dig relaterade termer och generera innehållsidéer åt dig.

Blogg och videoarkiv

Neils blogg erbjuder användbar information om ett brett utbud av digital marknadsföringsämnen. Du kan välja mellan innehållsmarknadsföring, optimering av omvandlingsfrekvens, e-handel, e-postmarknadsföring, entreprenörskap, marknadsföring, onlinemarknadsföring, betalannonser, sociala medier och, naturligtvis, SEO. Han är också värd för en mängd videor och korta podcaster på sidan, så att du kan konsumera information i många format.

Verktyg för bakåtlänkning

Du kan använda bakåtlänkskontrollen på Neils webbplats för att fastställa antalet och kvaliteten på bakåtlänkar för en specifik domän. Du kan analysera din domän och jämföra den med dina konkurrenters webbplatser för att avgöra var du kan förbättra din bakåtlänkningsstrategi.

SEO-analysator

Liksom både Ubersuggest och Backlinking-verktyget låter SEO Analyzer dig ange en domän och se hur den rankas på olika framgångsindikatorer. När verktyget utvärderar din domän, ger det dig några praktiska sätt att förbättra. Du kan också söka på konkurrenters domäner för att hitta sätt att dra nytta av deras fel.

Sökmotorland

Search Engine Land är en blogg med insikter om ett stort antal SEO-ämnen. Den är utformad för att erbjuda dig en bredd av information så att du kan dra nytta av dina ansträngningar på flera plattformar.

Google Sök

Förutom att ha en övergripande SEO-kategori där du kan granska allt Search Engine Land-inlägg om ämnet, kan du titta på specifika kategorier. De har till exempel ett stort antal bloggar om Google SEO.

Bing Sök

Du kan också kolla in innehåll som är specifikt för Bing SEO. Du hittar även annat innehåll som betald sökmaterial blandat in, men det här är en bra resurs om du försöker förbättra dina SEO- och SEM-insatser samtidigt.

Lokal sökning

Search Engine Land ger också råd om hur man rankar bra för lokala sökningar. Det finns ett antal nyanser för företag i detta utrymme, så webbplatsen innehåller information om en mängd olika marknadsföringsfronter. Även om inte alla inlägg är relaterade till SEO, finns det massor av värdefulla insikter att överväga att implementera i din strategi.

Ytterligare verktyg

Bloggen innehåller avsnitt om mobil och detaljhandel, så att du kan anpassa din sökstrategi och marknadsföringsstrategi i allmänhet till branschens bästa praxis.

Andra verktyg

Reddit

Reddit är en användargenererad innehållswebbplats där individer kan skriva om ett överflöd av ämnen. Det är en mycket mer informell plattform än de andra resurserna som listas här, så det tenderar att vara lite svårare. Eftersom Reddit är värd för en så stor gemenskap av användare, kommer alla frågor du ställer sannolikt att besvaras.

Alexa

Du kan använda Alexa för att se vilka sökord din domän rankas efter. Du kan också identifiera nyckelordsluckor på din webbplats och analysera vilka termer som skulle vara lättast för dig att ranka för din domäns tillstånd. Utöver det är Alexa ett utmärkt verktyg för konkurrenskraftig forskning.

Sökmotortidning

Denna sida tillhandahåller information om SEO, PPC, innehåll och sociala medier. De släpper nyheter om SEO och tankeväckande bloggar för att hjälpa både nybörjare och proffs att få ut mer av sina sökinsatser.

Quora

Quora är en webbplats för frågor och svar. Liksom Reddit innehåller det innehåll om ett antal ämnen. Det finns en aktiv SEO-gemenskap på sajten, så du bör kunna få dina frågor besvarade (eller svara på andras frågor om du föredrar det). Du kan också följa olika kanaler på plattformen, så att du enkelt kan segmentera ditt flöde baserat på ämne.

Key Takeaway

Du har många alternativ att välja mellan när du söker efter SEO-resurser online. Många av dem kan ge den information du letar efter. Personligen använder jag många av tillgångarna som listas här regelbundet.

Men eftersom det finns så många resurser tillgängliga kan det bli överväldigande att bestämma vilka som ska användas. Ibland är det bättre att hålla det enkelt.

Hitta de resurser du tycker är mest användbara och håll dig till dem, och om du upptäcker en ny resurs som kan hjälpa dig att fylla luckor i din SEO-strategi, bokmärk den så att du enkelt kan hitta den när du behöver den.

New Breed har också vissa resurser. Vi delar insikter från våra SEO-strateger på vår blogg förutom att tillhandahålla nedladdningsbara mallar och checklistor.

Relaterade Artiklar

Back to top button