Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SEGA grenar från spel till investeringar i nya artister och musikupptäckt

SEGA Group lägger pengar på musikupptäckt när de expanderar bortom sin rika historia inom spel.

Flutin har tillkännagett ett investeringspartnerskap med SEGA för att utöka sin musikupptäcktstjänst globalt. Den Indien-baserade startupen använder artificiell intelligens för att bryta nya och framväxande artister genom att hitta deras mest lämpade publik och hjälpa till att marknadsföra dem för dessa människor.

Flutin kan skapa musik baserad på stämningar och känslor med hjälp av AI för att prioritera nyare artister i sina kurerade rekommendationer. Den spårar användarnas lyssningsbeteenden för att mäta deras smak och ger exponering för nya artister samt hjälper lyssnare att hitta ny musik.

Flutin har 9 miljoner nedladdningar och streamar 3 miljoner låtar dagligen för närvarande. Med investeringar från SEGA vill de stärka sin användarbas på sina nyckelmarknader som USA och kan se till att expandera.

Flutins grundare och VD, Vishu Gupta

Flutins grundare och VD, Vishu Gupta, sa: “Att investera i Flutin är en del av SEGAs strävan att avancera in i musikbranschen. De tror på oss på grund av det tillvägagångssätt vi använder för att stödja nya musiker och ge dem betydande verktyg för att växa sin fanbas.

“63 % av de totala musikintäkterna i Japan kommer från oberoende musik, och SEGA förstår att detta kommer att återspeglas globalt om några år. De tror att plattformar som Flutin som stödjer framväxande artister och hjälper till att ta fram nya talanger i branschen kommer att spela en viktig roll i nästa våg av förändringar i musikbranschen.”

SEGA är kända för att skapa några av videospelens mest älskade karaktärer som Sonic the Hedgehog och har skapat sedan arkadens dagar. De har börjat investera sina intressen utanför spel och deras partnerskap med Flutin markerar deras första steg in i musikbranschen.

SEGA:s investeringsdirektör, Toshihisa Kiyomiya sa:” SEGA har ofta tagit en bred syn på underhållning, inom och utanför spelområdet, och letat efter meningsfulla partners och investeringsmöjligheter. På marknader som Indien och inom områden som strömmande musik och musikbaserade mobilappar ser vi en stor potential för tillväxt och innovation, vilket är anledningen till att vi är glada över att stödja Flutin eftersom det fortsätter att skapa värde för musiker och musikälskare över hela världen. ”