Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sea Shanty TikTok-stjärnan får skivkontrakt

Nathan Evans har slutat sitt jobb som brevbärare efter att ha skrivit på för Polydor Records.

Som ReverbNation påpekade för ett par veckor sedan, har en av de enda härliga sakerna som kommit ut ur den senaste uppsättningen av låsningar varit den spontana havsshanty-dille som har gripit världen och lämnat internet översvämmat av uråldriga sjömanssånger. För en brevbärare har det dock varit livsavgörande – eller före detta brevbärare, snarare, eftersom upphovsmannen till #ShantyTok-trenden, Nathan Evans, har slutat sitt Royal Mail-jobb och skrivit på Polydor Records.

Evans ursprungliga återgivning av shanty ‘The Wellerman’ lockade miljontals visningar och har skapat otaliga samarbeten och remixar över internet. Han slår nu vågor i Storbritanniens topp 40 med släppet av sin första singel med producenterna 220 KID och Billen Ted, som har lagt till housebeats för att skapa en EDM-remix av havskåken.

Ja, nu har det fastnat i ditt huvud. En cover av Bristol-bandet The Longest Johns är också högt upp på listorna.

Det måste vara svårt för Evans att förstå hans framgång över natten. Det var knappt ett halvår sedan som han lade upp sin första shantyvideo på TikTok. Tiden får utvisa huruvida hans virala framgång kommer att bli en musikkarriär eller inte. Det bådar gott för framtidsseglingen att Evans förutom kärleken till sjökåkar också är gitarrist och låtskrivare, som han sa till Independent:

Jag skriver mina egna låtar och musik också, men om folk gillar havskåkarna och de ger människor mycket glädje så har jag inget emot att göra det. Musik är en absolut passion för mig, om det gör människor glada så är jag helt för det.

Nathan Evans