Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Se upp för dessa bedrägerier i Apple App Store på Mac

Hur man upptäcker bluffappar

Med den här typen av appar som flyter runt i App Store är det sista du vill göra av misstag att ladda ner en eller, gud förbjude, faktiskt starta en. Lyckligtvis är vi på Tech.co proffs när det gäller att upptäcka bedrägerier, och vi har några tips för dig som hjälper dig att vara säker på App Store.

För en, vikten av vaksamhet kan inte överskattas. I de flesta fall har dessa bluffappar några uppenbara indikatorer på att de inte är på riktigt. Mellan stavfel, oprofessionella skärmdumpar, asymmetriska designval, och lata appbeskrivningarbör du kunna se att en app inte är legitim med bara en översiktlig blick på källmaterialet.

För att ta det lite längre bör du se till att göra det göra lite research om du köper en app från en mindre känd leverantör. Även en kort Google-sökning som “Är _____ en bluff?” ska ge dig all information du behöver om huruvida en app är säker för dig att använda.

Slutligen, att ha några digitala verktyg till ditt förfogande för att fånga den här typen av bedrägerier är avgörande för att skydda dig själv online. Antivirusprogram är förmodligen din bästa insats, eftersom några av de bästa leverantörerna kan meddela dig när något inte står rätt till på din dator. Vår forskning visade att Avast Security för Mac är en av de bästa antivirusprogramvaran för att skydda din dator.